• EDO WINT VERDIEND VAN FC CASTRICUM

• Lang leek het erop, dat FC Castricum een punt zou overhouden aan het treffen met EDO, maar net als in de heenwedstrijd scoorden de Haarlemmers in de laatste 10 minuten 2x en wonnen daardoor verdiend met 2-4.
    Terugdenkend aan de wedstrijd in Haarlem, die EDO ook met 4-2 won, dichtte FCC zich wel kansen op de overwinning toe, want destijds was het verlies onverdiend.
    EDO had echter heel andere plannen en begon zeer aanvallend met een paar grote kansen, die niet werden verzilverd. De eerste aanval van FC Castricum was wel direct raak. Ernst Buijnsters zag kans zich vrij te spelen en zijn schot was onhoudbaar voor EDO-doelman Alex Bindenga. EDO voerde de druk op dat leidde na een half uur tot de 1-1 van uitblinker Joost Kuhlmann. EDO bleef sterker en kwam op slag van rust op 1-2 door Frankie Zinhagel.
    De tweede helft begon spectaculair. Binnen de minuut was de stand gelijk, toen Alex Bindenga eerst Sebastiaan Weber en Carlo Vrijburg van scoren afhield, maar niet was opgewassen tegen het schot in tweede instantie van Max Lodewijks, 2-2. Even later brak Max Lodewijks op links door en werd in de "11 meter" onderuitgehaald door Ronald Breinburg. Een 100 % strafschop, maar scheidsrechter Nefkens dacht er anders over en daarmee kwam EDO goed weg.
    Achteraf bleek dit het laatste aanvallende wapenfeit van FC Castricum. EDO werd steeds sterker en het was vooral doelman Danny Burger, die de Castricummers overeind hield. FC Castricum dacht een punt binnen te halen, maar in de laatste minuten sloeg het balvaardige EDO toe. Eerst kon Frankie Zinhagel rustig uithalen voor de 2-3 en in de laatste minuut mocht Richie Yeboha in buitenspelpositie de eindstand op 2-4 bepalen. Omdat concurrent HBOK ook verloor, verandert er niets in de stand.