• FC CASTRICUM TROEFT OSV AF

• FC Castricum heeft na de nederlaag tegen Amstelveen een goed vervolg aan de competitie gegeven. In Oostzaan werd OSV, dat de eerste wedstrijd nog had gewonnen van DVVA, met liefst 1-6 verslagen.

De jonge Castricumse ploeg, met de 18-jarige Lenn Poel en Bart Kornblum in de gelederen, kreeg te maken met een fel startend OSV, dat onverwacht op achterstand kwam, toen Sebastiaan Weber een prima FCC-counter afrondde met een slim intikkertje, 0-1. OSV liet zich niet ontmoedigen en een mooie lob van Nicky Roele zorgde al snel voor de gelijkmaker, 1-1.

Gedurende de wedstrijd nam FC Castricum het initiatief over en dat resulteerde in de 27e minuut in de 1-2, toen Justo van der Werf Elario Zweet in staat stelde om te scoren. De 40e minuut werd goud voor de Castricummers, toen OSV op 2-2 leek te komen, maar een schitterende redding van uitblinker doelman Danny Burger werd omgezet in een razendsnelle counter van FCC, waaruit opnieuw Sebastiaan Weber scoorde, 1-3.

OSV begon de tweede helft uiteraard aanvallend in een poging de achterstand weg te werken, maar FCC bewaarde de rust en controleerde de wedstrijd, die feitelijk beslist werd toen Elario Zweet met zijn tweede doelpunt vanaf eigen helft de 1-4 kon aantekenen.

Dat bleek een hard gelag voor OSV, want de wedstrijd kreeg een grimmig karakter, zeker nadat de 19-jarige invaller Youssr Ait Ouarg (een speler uit de voetbalschool van Marcel Liesdek) de stand op 1-5 had gebracht. De irritaties liepen zo hoog op, dat OSV-aanvoerder Mischa Klaver tegen een rode kaart opliep. In de laatste minuut zag Sebastiaan Weber kans om via een tegenstander nog voor 1-6 te zorgen, zodat coach Jort van der Meulen met een uitstekende uitslag op zak naar a.s. zaterdag toe te leven, als koploper HBOK op bezoek komt.