• FC Castricum verliest openingswedstrijd tegen Amstelveen

• Castricum – Het seizoen is niet goed begonnen voor FC Castricum. De ploeg van trainer Jort van der Meulen verloor haar eerste wedstrijd van het seizoen met 0-1 tegen FC Amstelveen. Titelkandidaat Amstelveen scoorde in de tweede helft de enige goal van de wedstrijd, iets waar de thuisploeg niet meer van boven kwam.

FC Castricum hoopte na drie verliespartijen in de beker het seizoen goed te starten tegen FC Amstelveen. Op een zonovergoten Noord-End, bleek dit vanaf de openingsfase echter een lastig verhaal te worden. Amstelveen, dat getraind wordt door voormalig FC Castricum hoofdtrainer Radjin de Haan, was sterk aan de wedstrijd begonnen en kreeg na dertien minuten een grote kans. Een vrije trap van Tim Steij werd gemist door Micoli, waardoor Peter Post kon inkoppen, maar de kopbal werd goed gekeerd door keeper Danny Burger. Ondanks dat het in de eerste helft 0-0 zou blijven, had Amstelveen wel het overwicht. Na een klein half uur lag het doel van de thuisploeg onder vuur. Zo kwam Castricum goed weg bij een voorzet vanaf links, die via het hoofd van verdediger Jeroen Bakker belandde op de paal. Voor rust waren er kansjes voor Zweet en Van Duijvenvoorde (terecht afgekeurd doelpunt wegens buitenspel), maar voor echte spanning zorgde dit niet.

Zes minuten na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft kwam Castricum op achterstand. Uit een vrije trap van Maarten Zwaan ontstond er een mogelijkheid voor Joost Heij, die nog gekeerd kon worden door Burger. De rebound zorgde er echter voor dat Nick Lammers de bal ongehinderd in het doel kon schieten. Vanaf dat moment moest FC Castricum naar voren drukken om te scoren, maar de voorhoede bestaande uit Van der Waal, Zweet en Vrijburg kon het de verdediging niet moeilijk maken. Trainer Van der Meulen hoopte met wissels en verdediger Stef Zeilstra in de spits nog de nodige kansen te creëren, maar tot hele grote kansen kwam dit niet. Castricum hoopte tot tweemaal aan toe nog op een penalty, maar Weber (schwalbe) en Zeilstra (geen overtreding gezien door scheidsrechter) kregen de beslissing niet in hun voordeel.

Ondanks de nederlaag van Castricum tegen het vooraf hoger aangeschreven Amstelveen, zijn er voor komend seizoen de nodige lichtpuntjes te zien. De sterk debuterende Bart Kornblum en Lenn Poel blijken goed mee te kunnen met het niveau en lijken zich met de zaterdag afwezige Ernst Buijnsters op te mogen maken voor veel speelminuten het komende seizoen.