• VOETBAL TALENTEN TOERNOOI NK JO9 2018 WINNAAR; HOLLANDIA

• Op een zonovergoten Sportpark Noord End in FC Castricum was de Hoornse formatie de gehele dag in topvorm.
    Na vier keer winst in de poulefase en in de kwartfinale wist men in de halve finales pas na strafschoppen te zegevieren.
    In de finale tegen Zwart Wit ’63 uit Harderwijk was men echter oppermachtig (7-1).

Het VTT (Voetbal Talenten Toernooi) bestaat inmiddels sinds 2004 en heeft als belangrijkste kernwaarden: Gezonde Voeding, Sportiviteit en Teamgeest.
    Tijdens de verschillende districtskampioenschappen kunnen de beste en sportiefste teams zich plaatsen voor het NK. In de leeftijdscategorie
    Onder 9 was FC Castricum dit jaar voor het 5e jaar op rij de gastheer.
    Met 32 teams uit alle provincies en een heerlijk voorjaarszonnetje leken alle ingrediënten voor een toptoernooi aanwezig.

Reeds na de poulefase waarin alleen de acht groepswinnaars zich weten te plaatsen voor de kwartfinales leek Hollandia al een van de kanshebbers.
    De poule met verder Zeerobben, Hooglanderveen en NIVO Sparta werd namelijk vrij simpel doorlopen.
    In de kwartfinale wist de Hoornse formatie vervolgens te winnen van Ter Leede waarna Alphense Boys in een spannende halve finale na strafschoppen werd geklopt.
    Zwart Wit ’63 plaatste zich voor de finale door na de poulefase achtereenvolgens van Zestienhoven en Oliveo te winnen.
    FC Castricum JO9-1 heeft het fantastisch gedaan door in de poule als tweede achter Ter Leede te eindigen, maar mocht zich later op de dag wel winnaar noemen van Categorie II.
    In feite betekende dat een keurige negende plaats in het sterke deelnemersveld van 32 teams.

De grote finale die om half vijf werd gespeeld op het hoofdveld van Noord End werd jammer genoeg nimmer spannend want daarvoor was Hollandia simpelweg te sterk.

Na een eclatante 7-1 zege mag de ploeg zich daarom een jaar lang officieus kampioen van Nederland noemen.
    Achter Zwart Wit ’63 pakte Alphense Boys uiteindelijk het brons en moest Oliveo uit Pijnacker zich tevreden stellen met een vierde plaats.
    De sportiviteitsprijs ging naar RKVV DIA.