• 2e BEKERWEDSTRIJD ST.ADELBERT – FC CASTRICUM

 • FC Castricum blijft steken in doelpuntrijk gelijkspel

  FC Castricum moest afgelopen zaterdag voor zijn 2de Bekerwedstrijd naar Egmond Binnen, daar werd gespeeld tegen st. Adelbert die evenals FC Castricum zijn eerste Bekerwedstrijd had gewonnen.
  De wedstrijd op Sportpark De kwekerij eindigde in een 3-3 eindstand.

  Men speelde nog geen 3 minuten of Adelbert kreeg net buiten de 16 een vrije trap, het schot werd in eerste instantie gekeerd door de keeper, maar de terug vallende bal werd door Adelbert als nog ingeschoten, 1-0.
  Er waren meerdere kansen voor FC Castricum in de begin fase, eerst was het Jeroen Bakker die de bal veroverd op het middenveld en Elario Zweet scherp inspeelt, zijn schot werd er met moeite uitgetikt en
  vervolgens Tjidde Geerts die de bal voor het doel brengt en het schot van Carlo Vrijburg er prachtig werd uitgetikt door de goed keepende goalie, in de 40ste minuut is het wederom Adelbert die uit een counter de voorsprong vergroot naar 2-0. Nog geen 3 minuten later is het Thom Heling met een prachtig schot van wel 30 meter afstand, hard en strak in de rechter winkelhaak scoorde, 2-1 (Thom zijn 1ste officiële doelpunt in het 1ste en wat voor 1). Dit was tevens de ruststand.

  In de tweede helft gaat het in de begin fase gelijk op, echter door het neer halen van een Adelbert speler in het strafschop gebied kreeg men de mogelijkheid om de scoren verder te vergroten.
  Nick Kramer schoot deze in eerste instantie op de lat, maar de scheidsrechter die deze wedstrijd wel meer dubieuze beslissingen nam vond dat deze overgenomen mocht worden en in tweede instantie schoot Nick Kramer hem nu wel onhoudbaar in, 3-1.
  In de 65ste minuut is het Tjidde Geerts die het op zijn heupen krijgt en verschillende spelers van Adelbert omspeeld, hij gaat alleen op de keeper af en ziet zijn schot op de buitenkant paal belanden.
  FC Castricum probeert meer druk te zetten en hierdoor moet Adelbert verschillende keren aan de rem trekken, hierdoor krijgt FC Castricum in de 74ste minuut een vrije trap die door Carlo Vrijburg wordt genomen en door de keeper van Adelbert er katachtig werd uitgedrukt, hoe ongelukkig het al verschillende keren was gelopen is het in de 79ste minuut wederom raak, hands in het strafschop gebied van Castricum, Adelbert kreeg wederom weer een penalty, Tay Tervoort die hem strak inschiet in de linker hoek ziet deze er prachtig uitgetikt worden door Mats Kwanten, die een sterke tweede helft stond te keepen.

  Er moest echt wat gebeuren om deze wedstrijd toch nog met een goed resultaat over de streep te trekken, de trainers van Castricum brachten Mathijs Mulder en Ernst Buijnsters in en deze lieten meteen van zich horen, het is Mathijs Mulder in de 83ste minuut die zich vrij speelt op het middenveld en een loep zuivere pass op de op scherp staande Elario Zweet geeft, deze gaat alleen op de keeper af en maakt het prima af, 3-2.
  Vervolgens is het Ernst Buijnsters die in het strafschop gebied snoeihard uithaalt en zijn schot op de armen van een Adelbert speler ziet belanden, een zuivere penalty maar waar de scheidsrechter aan de andere kant er continu voor floot gaf hij hier niet thuis, nog geen 2 minuten later is het wederom Ernst Buijnsters die niet te stoppen is en binnen de 16 wordt neergehaald, hier kan de scheidsrechter niet meer omheen en geeft terecht de penalty, deze wordt snoeihard door de zelfverzekerde Elario Zweet ingeschoten, 3-3.

  Het is Adelbert die in blessuren tijd nog de laatste kans krijgt om te scoren, Nick Kramer ziet zijn schot gepareerd worden door Mats Kwanten.
  De eindstand blijf 3-3 een terechte uitslag gezien de gehele wedstrijd, waar nog alles in kan gebeuren in de laatste Bekerwedstrijd volgende week.

  Joop Bakker