• 5e Johanna’s Hof U11 Top Tournament

 • Verslag 5e Johanna’s Hof U11 Top Tournament van FC Castricum d.d. zaterdag 15 april

  Zaterdagochtend 09.30 uur hadden alle 16 deelnemende Hoofdklasse clubs teweten AFC,AFC'34,Bennekom,De Foresters, GVAV Rapiditas,Katwijk,Kon.HFC,Quick Boys,rkvv JEKA,Spartaan'20,Sportclub Feyenoord,SV Hoofddorp,TOGB, sv Blauw Geel´38/Jumbo,Wilhelmus en FC Castricum zich verzameld op het hoofdveld met hun clubvlaggen waarna ze door Harry Poel en Arthur Oosthoek werden voorgesteld aan het vele enthousiaste publiek.

  Na het defile startte om 10.00 uur de poule wedstrijden.De 16 clubs waren ingedeeld in 4 poules van 4 teams.
  De eerste 2 van elke poule gingen ‘s middags door in de kampioenspoule en de nummers 3 en 4 gingen spelen om het schaduw kampioenschap.

  Van 12.30- tot 13.30-uur werden voor de 16 clubs lunch pakketten aangeboden welke in de sporthal tegenover het sportpark van FC Castrium konden worden genuttigd.
  De uitgebreide lunch pakketten waren gratis aangeboden door onze lokale Albert Heyn en door de ouders van FC Castricum JO11-1 gereed gemaakt (o.a. 500 bolletjes moesten er worden gesmeerd !)
  De organisatie had besloten de lunch in 2x8 clubs te splitsen ivm liefst 200 kinderen en 32 coaches/leiders die hiervan gebruik maakten.

  Tussen de wedstrijden konden de teams gebruik maken van het “rode draad spel” wat inhield binnen 3 minuten zoveel mogelijk trachten de stropdas te raken van de opblaasbare leeuw welke stond opgesteld op het boardingveld van FC Castricum. De winnaar werd hier AFC’34 waarbij voor elke speler een Mc Donald bon als prijs werd uitgereikt.

  In de middag werd om 14.15 uur gestart met de knock out wedstrijden waarna om 16.45 uur tenslotte o.a. de finale De Foresters – AFC’34 kon beginnen.

  De Foresters werd uiteindelijk de winnaar van de jubileumeditie van het Johanna’s Hof U11 Top Tournament. De voetballers uit Heiloo waren volgens de kenners een van de kanshebbers op de eindzege. Uiteindelijk speelde De Foresters die finale niet tegen titelverdediger en topfavoriet Spartaan’20 of het vooraf hoog ingeschatte Katwijk. Ook AFC’34 werd genoemd als potentiële winnaar en was uiteindelijk de tegenstander van De Foresters. De Alkmaarders hadden met veel overmacht de finale gehaald en waren licht favoriet in deze Noord-Hollandse eindstrijd. Met een 2-0 ruststand in het voordeel van De Foresters gaf niemand meer een cent voor de kansen van AFC’34. Onder aanvoering van Melle Roede, die werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi, kwam AFC’34 terug tot 2-2. Een verlenging lag in het verschiet, maar in de slotseconde besliste De Foresters de wedstrijd alsnog. Roede kroonde zich met tien doelpunten ook tot topscorer van het toernooi. GVAV Rapiditas-doelman Finn van Dijk werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi en Blauw Geel’38 werd door de scheidsrechters gezien als de sportiefste ploeg van het toernooi. Gezegd moet worden dat alle clubs zich enorm sportief hebben gedragen.

  We bedanken hierbij alle vele vrijwilligers zoals o.a. onze EHBO vrijwilligers, Klaas Geertsema (EHBO in de ochtend), Paul van der Molen voor de schitterende foto reportage, alle vele kantine medewerkers onder leiding van Willie, onze 10 scheidsrechters Iris,Cas,Yannick,Robert,Ferris,Bram,Matthijs,Maarten,Tim, Sytze, scheids begeleider Hans Ploeg, Annemiek voor de loten/boekjes verkoop, Jan voor een schitterende PowerPoint presentatie, ouders U11-1 die voor de lunch gezorgd hebben, Marco/Fred/Anita voor de hamburgers verkoop,toernooi commissie leden Rob/Jan/Myra ,alle vele subsponsors en uiteraard onze hoofdsponsor Johanna’s Hof. Al deze mensen en instanties hebben gezorgd dat dit lustrum toernooi vlekkeloos kon verlopen.

  Vanaf 24 april wordt op de lokale televisie een item uitgezonden van het 5e Johanna´s Hof U11 Top Tournament 2017.Deze is te zien op kanaal 42 van Ziggo.
  Deze is echter ook te zien via deze link.

  Voor een schitterende foto reportage van deze dag met o.a. foto’s defile,voorbereidingen lunch,lunch in sporthal, teamfoto’s,wedstrijd momenten,prijsuitreiking etc. klik hier.

  Foto reportage is gemaakt door D&P Sportfotografie. Foto’s zijn ook na te bestellen via deze link.

  Eindstand Kampioenschap
  1 De Foresters
  2 AFC´34
  3 GVAV Rapiditas
  4 sv Hoofddorp
  5 TOGB
  6 sc Feyenoord
  7 JEKA
  8 Spartaan´20

  Eindstand Schaduw Kampioenschap
  1 AFC
  2 Katwijk
  3 Bennekom
  4 Wilhelmus
  5 Kon. HFC
  6 Quick Boys
  7 Blauw Geel´38/Jumbo
  8 FC Castricum
  Het zesde Johanna’s Hof U11 Top-Tournament staat inmiddels ingepland voor zaterdag 31 maart 2018.
  Albert Bras