• ADO '20 JO8-4 - FC Castricum JO8-2

 • JO8-2 verliest nipt van ADO ‘20

  7 graden op de thermometer, zonnig, maar een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt door de koude wind. Maar dit mocht de pret niet drukken, want de afgelopen weken kon er niet gespeeld worden vanwege afgelastingen. Dus deze zaterdagochtend stond iedereen weer te trappelen om lekker te spelen.

  Vandaag de allereerste uitwedstrijd, maar ook de allereerste competitiewedstrijd van JO8-2. Weliswaar een uitwedstrijd om de hoek van de deur, maar ook dit is weer een hele ervaring voor iedereen. ADO ’20 JO8-4 was de tegenstander en ook voor hen gold dat het hun allereerste competitiewedstrijd ooit was.
  Er werd verzameld op het parkeerterrein bij FC Castricum en rond de klok van 8 uur vertrokken we richting Heemskerk. Om 08.45 uur was de aftrap en er werd gespeeld op het kunstgras van het hoofdveld. Max kon er vandaag niet bij zijn aangezien hij was geveld door de griep.

  Heel mooi om te zien is dat het team progressie maakt. Alle keren dat er een wedstrijd wordt gespeeld zit er flinke verbetering in. In een gelijk opgaande strijd was het echter ADO ’20 wat het eerste doelpunt maakte. Duncan had gedurende de eerste helft een aantal fantastische reddingen, maar in dit geval was de bal onhoudbaar en moest hij de bal uit het netje vissen. De gelijkmaker liet gelukkig niet lang op zich wachten. Uit een afgeslagen aanval was het Mohammad die verwoestend uithaalde en de bal in de lange hoek schoot: 1-1. FC Castricum pakte gelijk door en kwam via Bram op een 1-2 voorsprong. Bram brak op rechts door en via een onhoudbaar schot in de lange hoek tekende hij voor de voorsprong. Vervolgens was het weer de beurt aan ADO ’20 die de 2-2 op het scorebord zetten. Helaas kwamen we ook nog achter te staan. Tegen het einde van de eerste helft moest Castricum de 3-2 incasseren. Dat beide ploegen gewaagd waren aan elkaar bleek wel aan het scoreverloop in de eerste helft. Gelukkig wist Castricum vlak voor de rust weer op gelijke hoogte te komen. Mohammad maakte zijn tweede van de dag door een schot hoog in de korte hoek.
  Met een 3-3 gelijkspel werd de warme kleedkamer opgezocht om met elkaar bespreken wat er gedaan kon worden om deze wedstrijd om te zetten in een overwinning. Duncan ruilde het keepershirt met Mohammad, en vervolgens toog iedereen weer richting het veld voor de tweede helft.
  Door een aantal onoplettendheden kwam Castricum helaas al vrij snel op een 5-3 achterstand. Hierna volgde er een periode waarin er over en weer kansen ontstonden. Van Castricumse zijde waren Finn, Yuna, Ariyam en Sietze vlakbij een doelpunt, maar iedere keer zat er of een been tussen of werd er rakelings naast geschoten. Verdedigend hadden Louis en Duncan een aantal prima acties waardoor de score niet verder opliep. Bram wist gelukkig wel het net te vinden, met zijn tweede goal van de dag was dit de aansluitingstreffer. De laatste paar minuten werd er nog volop gestreden om een gelijk spel uit het vuur te slepen. Helaas lukte dit niet. Daar waar een gelijkspel wellicht een terechte uitslag was geweest tegen deze gelijkwaardige tegenstander keerde Castricum helaas met een nipte verliespartij huiswaarts: 5-4.

  De eerstvolgende wedstrijd staat op zaterdag 23 februari op het programma. Dan wordt de recentelijk afgelaste thuiswedstrijd tegen FC Uitgeest JO8-4 ingehaald. Aanvangstijdstip is 09.00 uur, zorg dat je erbij bent!