• ADO’20 IN BLESSURETIJD ONDERUIT: GOUDEN WISSELS FC CASTRICUM

• De voorzet was van fluweel, de kopbal een voltreffer. Met een onnavolgbaar kunstwerk in blessuretijd namen twee invallers de ontknoping van ADO’20-FC Castricum voor hun rekening. Vanaf links lanceerde Melle Hooning met zijn linkerbeen een toverbal. FC Castricum-spits Elario Zweet hoorde het leer voorbij suizen, waarna Sebastiaan Weber met zijn hoofd het vonnis voltrok: 1-2. Einde wedstrijd.

De gouden wissels leverden FC Castricum de welverdiende driepunter op en opende de weg naar het linker rijtje in de derde klasse a. Dat was een fraaie beloning voor de bezoekers die met doelman Lars Beukers een stevige sluitpost in huis hadden. Beukers moest in de slappe openingsfase een paar keer zijn reactievermogen demonstreren.  Hij moest echter passen toen een hoekschop door de hand van een ADO-speler over de doellijn werd getikt. De scheidsrechter, die goed floot, oordeelde dat er geen sprake van hands was waarmee de stand 1-1 werd.

,,Eerlijk gezegd geloofde ik er toen niet meer in,” keek Ralph Blom terug. De hoofdcoach van FC Castricum: ,,We hebben dit seizoen veel pech gehad, nu zat het een keer mee. Die voorzet van Melle was zeker geen geluk. Hij heeft dat al vaker laten zien. In de eerste helft van de competitie verloren we soms op een lullige manier. Nu zit het mee en dat is een fijn gevoel.”

Elario Zweet scoorde net als vorige week het zo belangrijkste eerste doelpunt nadat FC Castricum eerst de lat en de paal had geraakt. ,,Het was een spannend potje. Onze inzet is beloond. Het vertrouwen in het team voel je terugkomen. En dan win je alsnog door in blessuretijd te scoren. Dat zijn de lekkerste overwinningen.” (foto Sandy Klaver)