• ADO’20 JO10-4 - FC Castricum JO10-3

• Onder herfstachtige omstandigheden werd door FC Castricum JO10-3 het seizoen weer hervat na een pauze van twee weken in verband met de herfstvakantie. De allereerste wedstrijd van dit seizoen werd tegen dezelfde tegenstander als vandaag gespeelt. Destijds werd er met 5-8 gewonnen, en vandaag werd ADO’20 JO10-4 wederom verslagen. Nu maar liefst met 2-11!

Gedurende de wedstrijd werd de nodige wind en regen getrotseerd. FC Castricum liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wist in de eerste helft uit te lopen naar een 0-4 voorsprong. Van begin af aan was FC Castricum de betere ploeg en speelde het duel zich met name op de helft van ADO’20 af. Al snel ontstonden er kansen via Jelle en Fabian. Na verloop van tijd begon ADO’20 een beetje uit haar schulp te kruipen en bij een 1-op-1 situatie tussen een aanvaller van ADO’20 en onze keeper Daan was het Daan die een doelpunt wist te voorkomen. FC Castricum bleef simpelweg de betere van de twee teams en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Na een verre uittrap van Daan, gedragen door de wind, schatte de laatste verdediger van ADO’20 de bal verkeerd in en was het Fabian die goed anticipeerde en de 0-1 maakte. In het vervolg ontstonden er kansen voor Sibbe en Suus.

Met name Suus was in deze periode een behoorlijke plaag voor de defensie van ADO’20. Door de sterke wind was het lastig voetballen, maar FC Castricum kreeg loon naar werken via een doelpunt van Suus: 0-2. De 0-3 kwam tot stand nadat Jelle een paar schoten loste waarbij iedere keer de keeper in de weg stond. Uiteindelijk was Fabian de lachende derde door de 0-3 binnen te schuiven. De laatste treffer in de eerste helft kwam op naam van Jelle. Na een heel mooi een-tweetje met Fabian schoot Jelle de 0-4 binnen.

Tijdens de rust kon iedereen weer een beetje op temperatuur komen in de kleedkamer om zodoende de tweede helft weer te kunnen knallen. De tweede helft werd een waar doelpuntenfestijn met in totaal negen doelpunten, waarvan zeven voor FC Castricum. Het doelpuntenfestijn begon met een goal van Fabian. Na een goede steekpass van Jelle had Fabian twee pogingen nodig om de 0-5 binnen te schieten. Bij de spaarzame mogelijkheden van ADO’20 was het in de tweede helft keeper Thijs die een aantal klasse reddingen wist te verrichten, en voordat ze überhaupt in de buurt van ons doel konden komen was Bjorn op het middenveld een hele goeie stoorzender. En mocht in een enkele situatie het middenveld toch gepasseerd worden, dan was daar vandaag het slot op de deur Nino.

Met een verdediger in zijn nek was het Sibbe die de bal zeer bekeken langs de keeper speelde en zodoende de 0-6 wist te maken. In een overtal situatie van drie tegen één mocht Sibbe het laatste tikje geven en liet hij zodoende de 0-7 noteren. Na een zeer mooie aanval over rechts was het Sibbe die een puike voorzet afleverde die vlak voor het doel binnengelopen werd door Daan: 0-8. Deze ochtend wist Fabian maar liefst vier keer te scoren, want de 0-9 wist hij op een bijzondere manier op zijn naam te zetten. Zijn schot belandde op de binnenkant van de paal. Vervolgens schampte de bal het hoofd van de keeper van ADO’20 om hierna het net te laten bollen.

De tienklapper werd volgemaakt door Bjorn. Na een aanval via Jelle, die beheerst zijn tegenstander uitkapte, stond Bjorn klaar om de 0-10 binnen te schieten. De score werd via Suus nog verder opgevoerd. Suus was het eindstation na een aanval via Jelle en Bjorn en zij schoot de bal genadeloos hard binnen. Met deze enorme voorsprong liet FC Castricum de teugels vieren en hielp de tegenstander nog aan twee doelpunten door in beide gevallen een eigen doelpunt te produceren.

Na deze prachtige teamprestatie met een prachtige uitslag staat aanstaande zaterdag de volgende tegenstander te wachten. Om 10.00 uur wordt er thuis tegen DEM JO10-3 gespeeld. Zorg dat je erbij bent!