• ALLES IS NOG MOGELIJK NA WINST OP REIGER BOYS

 • Eerst willen we HBOK feliciteren met het behalen van het Kampioenschap in de 3de klasse A door hun overwinning op sv Kadoelen met 4-2. Eigenlijk eerder dan verwacht, mede doordat Wartburgia onderuit ging tegen ZCFC, 2-4.

  FC Castricum heeft zich weer netjes genesteld in de top van het klassement door met 4-0 te winnen bij Reiger Boys in Heerhugowaard, de concurrenten lieten de punten liggen waardoor het verschil met de nr 2 in het klassement nog maar 2 punten is.

  Zowel Reiger Boys als FC Castricum begon de wedstrijd met een andere opstelling dan eerder bedacht was, de reden, de A9 was voor 1,5 uur afgesloten richting Alkmaar wegens een ongeluk waardoor verschillende spelers te laat aankwamen in Heerhugowaard.

  Binnen 3 minuten stond het al 2-0 voor FC Castricum, het 1ste doelpunt was een mis- communicatie tussen keeper en verdediger (Reiger Boys) met een terugspeelbal die in het doel rolde en de 2de was een prachtig schot van Ernst Buijnsters in de kruising.
  In de 18de minuut kreeg Reiger Boys weer de mogelijkheid om de aansluitings treffer te maken door het verkrijgen van een penalty omdat er hands werd gemaakt in het strafschopgebied, echter het was de keeper van FC Castricum Danny Burger die deze er prachtig uit schopte.

  In de eerste helft had FC Castricum, Reiger Boys aardig onder controle alleen in de laatste vijf minuten had Reiger Boys de mogelijkheid tot scoren, eerst een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel en in de 45ste minuut schoot de vrijgespeelde Mick Leijdeckers net naast.

  In het begin van de 2de helft een aanval over rechts, Ernst Buijnsters geeft hem voor aan Menno Buijnsters en deze maakt het prima af, 0-3. Dit gebeurde wederom in de 73ste minuut, waardoor Menno Buijnsters de eindstand op 4-0 bracht voor FC Castricum.

  Voor FC Castricum komen er 3 finales aan na de mei vakantie, de nr 2 Wartburgia staat op 2 punten voorsprong en deze ontvangt FC Castricum nog de laatste wedstrijd thuis in Castricum. Zoals het er nu uitziet bij winst op alle 3 de wedstrijden speelt FC Castricum gegarandeerd na-competitie. We gaan dus nog een spannende maand mei tegemoet.
  Joop Bakker

  Voor fotoreportage; klik hier