• AZ overeenkomst

  SCOUTEN
  “Waar we met scouten op letten zijn technische, tactische, fysieke en mentale vaardigheden. Vooral inzicht en mentaliteit zijn belangrijk. Maar ook de durf om uit te blinken. En je moet iedere dag willen werken om beter te worden.”

  STAGEPERIODE
  “Een stageperiode bestaat altijd uit een aantal trainingen en minimaal een wedstrijd. We proberen lange stageperiodes te hanteren, om uiteindelijk een zo goed mogelijk beeld van de speler te krijgen.”

  SAMENWERKEN
  “De voornaamste reden van samenwerken is om de binding met de regio te vergroten en om amateurverenigingen te ondersteunen op voetbaltechnisch gebied, waardoor het voetbalniveau in Noord-Holland op een hoger plan komt. Wanneer een speler een stap hoger kan maken, is een stap naar AZ wel logisch.”

  ONDERSTEUNING
  “Voor de amateurvereniging is het interessant omdat inzage krijgen in de voetbal- en opleidingsvisie van AZ. FC Castricum krijgt als 2-sterrenvereniging uitnodigingen voor diversen scholingsmomenten, seminars en coachdagen en krijgt gratis toegang tot de AZ Online Voetbalschool. Dit is een hulpmiddel waar AZ-oefenstof en kennis over opleiden zet.”

  VOETBALNIVEAU
  “De samenwerking met FC Castricum, en het AZ Talentenplan in het algemeen, wordt als een succes beschouwd. In de twee jaar dat we op deze manier samenwerken is het voetbalniveau in Noord-Holland verbeterd. Niet alleen bij spelers, maar ook de manier hoe jeugdtrainers en amateurverenigingen opleiden is nog meer ontwikkeld. Hopelijk worden er volgend seizoen weer wat stappen gemaakt, waardoor alle jeugdtrainers van FC Castricum aangemeld worden op de AZ Online Voetbalschool en er veel verschillende trainers bij de scholingsmomenten komen.”