• AZ VOETBALSCHOOL

 • Hierbij feliciteert het jeugdbestuur van FC Castricum onderstaande vijf spelers uit team JO10-1 te weten, van boven naar beneden Sem Nooij, Sem Bakker, Dani Dalmolen, Guus Olgers en Keano Plasmeyer, met hun uitverkiezing voor de AZ voetbal school. Op onderstaande foto’s staan de mannen glunderend met de uitnodigings brief van AZ.

  De AZ Voetbalschool is de samenwerking tussen de AZ Jeugdopleiding en de amateurverenigingen in de regio.
  Het initiatief stamt uit 2010 en heeft als doel door kennis te delen het voetbalniveau in Noord-Holland naar een hoger plan te tillen.
  In de visie van AZ is het voor de ontwikkeling van een speler onder de 11 jaar het beste om in zijn eigen sociale omgeving te trainen, zonder daarbij veel reis afstand te hebben.
  In de ogen van AZ is het ongezond om een speler uit zijn vertrouwde omgeving te halen en dagelijks uren te verliezen door het reizen. Daarom gelooft AZ erin, dat zij het eerste deel van hun opleiding moeten doorbrengen bij een amateurvereniging in de eigen omgeving.
  Dan is het wel belangrijk dat spelers op de juiste manier en met goede begeleiding ontwikkeld worden. Het niveau van verenigingen en trainers moet van een hoog niveau zijn en aansluiten bij de AZ-visie. Een goede samenwerking en veel kennisuitwisseling tussen AZ en de amateurverenigingen is daarom belangrijk. Middels de AZ Voetbalschool is het mogelijk het voetbalniveau in Noord-Holland op een hoger plan te brengen en jeugdtalenten zo goed mogelijk op te leiden.
  In de AZ Voetbalschool in de Regio krijgen de grootste talenten van Noord-Holland de kans zich onder leiding van AZ-trainers verder te ontwikkelen. Dit gebeurt op zondagen, bij met de AZ Voetbalschool samenwerkende verenigingen, in de regio’s Alkmaar, Heiloo, West-Friesland en Zaanstreek.
  Hiermee wordt een extra prikkel geboden aan jonge voetballers met potentie. Als zij positief opvallen bij de scouts van AZ worden zij mogelijk gevraagd om in de AZ Jeugdopleiding te komen spelen.

  Wij wensen Dani,Guus,Sem,Keano en Sem heel veel succes op de voetbal school van AZ.
  De AZ trainingen vinden op de zondagen plaats.

  Albert Bras (Wedstrijd secretaris FC Castricum Jeugd)