• BIJZONDERE MENSEN

 • Hij zat bij de nooduitgang, dromerig weggezakt in een stuk of zes kussens. Vicevoorzitter Peter van Splunter had hem op de ledenvergadering regelrecht de hemel in geprezen voor de manier waarop hij tijdens de coronacrisis de club ook door stormachtige jaren had geloodst. Er dreigde een groot verlies en dat was zijn eer te na dit te voorkomen. Op de ledenvergadering hield hij het kort. Wie hem wilde opvolgen? Prima, als het kan vanavond nog. Maar wat kwam die burgemeester doen?

  Met het iconische beeld van een oude damesfiets met twee volgepropte tassen , Willy Travnicek had zich ook deze vergadering optimaal voorbereid. Sinds 1988 deed ze dit vrijwilligerswerk. Zonder concessies. FC Castricum had voor haar geen geheimen meer. Maar waarom moest ze opeens vooraan gaan zitten tussen familie en vrienden? En wat kwam de burgemeester doen?

  Ze stond liever in de keuken dan in de kantine, maar goed. ‘Voor hun geweldige inzet en geduld heeft het koning Willem Alexander van Oranje behaagd jullie te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau’, sprak de burgemeester en iedereen klapte voor Gerard en voor haar. 

  Twee koninklijke onderscheidingen voor één echtpaar maak je niet vaak mee. Het was mooi om weer eens van dichtbij mee te maken waarom Willy en Gerard Travnicek zo bijzonder zijn.

  Door gewoon te blijven. (Foto Sandy Klaver)

  Bert Schaap