• Bloemen voor FC Castricum, winst voor DZS

 • FC Castricum kreeg als kampioen van de 3e klasse een warm onthaal in de uitwedstrijd bij DZS, compleet met erehaag en bloemen. Maar daar bleef het ook bij.
  DZS, dat nog in hevige degradatienood verkeert, was niet van plan FC Castricum nog meer te fĂȘteren en liet dat tijdens de wedstrijd duidelijk merken. Hoewel FC Castricum de betere ploeg was, werden over en weer veel kansen opgestapeld en gemist en vooral doellat en doelpaal werden aan beide kanten op stevigheid getest.
  Kort nadat Elario Zweet door de uitstekende DZS-doelman Hans Oosterga werd afgestopt, was het Dennis Pierneef die als eerste de lat teisterde, een paar minuten later gevolgd door Rens van der Meer, die de lat boven de ook weer prima keepende Danny Burger trof.
  Roy van Soest wilde niet achterblijven en raakte de lat uit een corner en het mocht een wonder heten, dat de ruststand 0-0 was in plaats van 3-3 of 2-5!
  Hoewel FC Castricum er zeker niet met de pet naar gooide, ontbrak toch de broodnodige scherpte en DZS speelde een gelijkwaardige tweede helft, die in 48e minuut al bekroond had moeten worden toen 2 man voor een leeg castricumdoel geen kans zagen te scoren.
  In de 70e minuut was het toch raak; een afstandsschot op de paal werd door de rebound van Dennis Hasanagic omgezet in de 1-0 voor DZS.

  FC Castricum probeerde met een slotoffensief de bakens nog te verzetten, maar Elario Zweet had pech met opnieuw een schot op de paal en een afgekeurde (buitenspel)treffer.
  DZS lag op apegapen en de ene na de andere speler met kramp moest worden opgelapt,
  maar kon wel met gejuich het veld verlaten na deze onverwachte overwinning.

  Volgende week is FC Castricum vrij om over 2 weken de competitie bij DCG af te sluiten.