• CALCUP

• Bittere pil voor FC Castricum

FC Castricum behaalde in de tweede wedstrijd van de Cal Cup een flinke nederlaag van 6-2 door onderuit te gaan tegen het sterkere Limmen, mede hierdoor heeft Vitesse’22 de beste papieren om hun achtste titel binnen te halen doordat zij van Meervogels’31 met 3-1 hadden gewonnen, echter Limmen kan op de slotdag nog roet in het eten gooien.

FC Castricum hield in de eerste 5 minuten van de wedstrijd het overwicht en kreeg zelfs nog een kans om te scoren doordat de keeper van Limmen de bal tegen de rug van een Castricumse speler aanschoot en deze bal bij Bart Kornblum belandde, het schot van Bart werd echter er prima uitgetikt door de keeper van Limmen.Daarna nam Limmen het spel steeds meer over, het was al in de 7de minuut dat Limmen scoorde, een vrij lopende speler van Limmen werd rechts aangespeeld en deze haalde verwoestend uit, zijn bal belandde in de kruising van het doel.

FC Castricum ging steeds meer achteruit lopen en Limmen kreeg veel ruimte op het middenveld, hierdoor wist Limmen druk te zetten en FC Castricum was gedurende de eerste helft onnauwkeurig in de passing, daar ontstond dan ook het 2de doelpunt van Limmen uit.In de 24ste minuut kwam Limmen op een 3-0 voorsprong, een aanval over links, de bal kwam voor het doel en bij de tweede paal binnengegleden. nog geen 9 minuten later kwam FC Castricum nog terug in de wedstrijd doordat een voorzet voor het doel van Limmen ingekopt werd door een eigen speler van Limmen, 3-1.

In de 36ste minuut was het wederom Limmen die scoorde, een aanval over links, de verdediging van FC Castricum werd uitgespeeld en de 4-1 ingetikt, net voor de rust kreeg FC Castricum nog een vrije trap iets buiten de 16, deze werd prima ingeschoten door Carlo Vrijburg 4-2. FC Castricum kwam in de 2de helft anders naar buiten uit de kleedkamer en creëerde direct de nodige kansen, de invallers bracht een hoop frisse energie in de ploeg, waardoor men meer in het strafschopgebied kwam van de tegenstander.

Het was dan ook in de 52ste minuut, corner door Bart Kornblum genomen, deze draait in en beland tegen de lat, de terugkomende bal werd door Ward Haak net over gekopt.In de 65ste minuut kantelde het weer de andere kant op, in eerste instantie een knappe redding van de keeper van Castricum waardoor er een hoekschop werd gegeven, deze werd genomen en ingekopt door Limmen, 5-2, de uiteindelijk uitslag werd 6-2 voor Limmen.

Voor FC Castricum is het hoogst haalbare nu nog de tweede plek, maar dan moet er wel gewonnen worden aanstaande zondag tegen Meervogels’31.

Dus kom allen weer, FC Castricum kan jullie steun goed gebruiken, de wedstrijd begint om 14.30 uur bij Vitesse’22 op de velden.