• CALCUP

 • FC Castricum lijdt nipte nederlaag tegen Meervogels’31

  FC Castricum moest afgelopen zondagmiddag in zijn laatste wedstrijd in de Cal Cup een nipte nederlaag incasseren, de wedstrijd op de Puikman eindigde in 1-0 voor Meervogels’31, Vitesse’22 won de Cal Cup door met 3-1 te winnen van Limmen.

  Meervogels’31 kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong, een vrije trap die voorlangs het doel ging werd nogmaals voor het doel gebracht en ingekopt, de treffer liet FC Castricum wakker schrikken, want zij stroopten hun mouwen op en streden vooral op het middenveld om de bal.

  Het lukte beide ploegen in de eerste helft nauwelijks om ruimte te creëren en tot grote kansen te komen, de rust stand was dan ook 1-0 voor Meervogels’31. Ook in de 2de helft was het FC Castricum die het betere spel had maar de bal er niet in kreeg.

  Met name Tjidde Geerts liet zich positief zien, met verschillende aanvallen over rechts en twee keer een scherp schot op doel, die de keeper er prima uittikte, in de 66ste minuut kwam zijn vrije trap net buiten de 16 tegen de onderkant van de lat en stuitte de verkeerde kant op, niet in maar uit het doel. De eindstand bleef op 1-0 steken en FC Castricum had toch minimaal een gelijkspel verdient gezien de gehele wedstrijd.   

  Aankomende zaterdag beginnen de Beker wedstrijden voor de selectie, het tweede speelt uit bij RKAV Volendam 2 , een zware tegenstander die in de Hoofdklasse speelt op zaterdag. 

  Wedstrijd begint om 12.00 uur op Sportpark Volendam, het eerste speelt thuis tegen Wijk aan Zee 1 om 14.30 uur, leuk in deze is dat ons welbekende Bob van der Waal bij Wijk aan Zee nu speelt. 

  Joop Bakker