• COLLECTIEF FC CASTRICUM SCHAKELT SPIRIT 30 UIT IN DE BEKERRONDE

• FC Castricum heeft de volgende ronde van de KNVB District Beker gehaald door met 5-2 van Spirit 30 uit Hoogkarspel te winnen.

Spirit 30 komt 1 klasse hoger dan FC Castricum uit (2de klasse) en heeft sinds zaterdag weer het pad omhoog gevonden, voor FC Castricum zou deze wedstrijd een boost kunnen geven om zich te herstellen/oppepper te krijgen, om zaterdag in de competitie weer punten te pakken.Trainer Ralph Blom kreeg te maken met wat afzeggingen waardoor van de basis 11 er 6 spelers plekken vervangen moesten worden, op rechtsback kwam Jeroen Bakker (terug van een blessuren), Lars Kloosterman laatste man, Marc Klaver voor de laatste man als stormram, Joep Kornblum op het middenveld, Nick van Velzen als spits en Bas v/d Werf links buiten, voor de spelers een mooie kans om je aan de trainer te laten zien.

De wedstrijd was nog geen 9 minuten aan de gang en FC Castricum kreeg een penalty, Bart Kornblum die ver kan uitgooien, gooide de bal naar zijn broer Joep die in het strafschop gebied stond deze werd eigenlijk meteen omver gelopen/geduwd waarop de scheidsrechter de bal op de stip lag De penalty werd door Bart Kornblum prima ingeschoten, 0-1, van begin af aan werd er erg compact gespeeld en het veld klein gehouden waardoor het vaak

moeilijk was om er goed door heen te komen, Je zal het dan ook zien dat Spirit uit een corner scoort, en dat gebeurde dan ook, in de 25ste minuut kwamen zij op gelijke hoogte door een kopbal van Jordi Klompe, 1-1. Nog geen vijf minuten later is het wederom Spirit die scoort, uit een voorzet die door Joost Neuvel wordt ingekopt, 2-1.Spirit krijgt in de 1ste helft nog een kans maar het schot van Joost Schoonen beland op de lat. FC Castricum houdt goed stand de eerste helft waar in een hoog tempo de bal rond gaat.

Na wat spirit opgedaan te hebben in de rust komen de beiden teams goed uit de start blokken in de begin fase van de tweede helft, men is afgestapt van het compacte spel naar het gebruiken van het gehele veld, wat Spirit 30 beter niet had kunnen doen want daar speelde je FC Castricum mee in de kaart. Door de ruimtes die werden gecreëerd en het technische beter beheersen van de bal werd FC Castricum steeds sterker, echter het was Spirit 30 die in de 53ste minuut een penalty kreeg die door onze penalty specialist Lars Beukers er prachtig uit werd gehaald en zo voorkwam dat zij verder zouden uitlopen.

Drie minuten later is het aanval over rechts Jeroen Bakker speelt Bart Kornblum in die als een Speedy Gonzalez ervan door gaat, de bal strak voorzet en Nick van Velzen de bal knetterhard inkopt, 2-2, nog geen vier minuten later krijgt FC Castricum een vrije trap, deze komt voor het doel en wordt door Bas van der Werf doorgekopt naar Nick van Velzen die deze prima in het doel kopt, 2-3, vervolgens kreeg Spirit 30 in de 64ste minuut wederom een penalty en het zal Lars Beukers niet zijn als hij deze er ook zou uithalen, wat dus ook gebeurde.

In de 71ste minuut moet Maarten Smit van Spirit het veld verlaten na zijn tweede gele kaart., de vrije trap die daar uit volgt wordt door Nick van Velzen door gekopt naar Carlo Vrijburg en deze haalt verwoestend uit in de lange hoek, 2-4, en als kers op de taart maakte Nick van Velzen zijn eerste hattrick in het 1ste met nog 4 minuten te gaan schiet hij de bal over de keeper en beland mooi in het netje, 2-5. FC Castricum Bekert door.

Het publiek dat met grote getale was opgekomen werd getrakteerd op een echte Bekerwedstrijd. Van minuut 1 tot minuut 90 heeft FC Castricum door collectief goed te presteren deze wedstrijd over de streep getrokken, zowel achterin waar we weinig weggaven en Lars Beukers als sluitpost twee prachtige penalty’s stopte en het middenveld met Marc Klaver met de punt naar achter die het prima deed, de voorhoede die met slimheid en snelheid de achterhoede van Spirit 30 de nodige kopzorgen bezorgde, zal de Trainer Ralph Blom zich even achter de oren moeten krabben hoe hij zaterdag gaat spelen tegen HCSC voor de competitie we laten ons verrassen.