• COLUMN1: DE VETERANEN STARTEN WEER OP

 • Dankzij de Corona versoepelingen hebben we deze zomer gelukkig weer iedere zaterdagmiddag kunnen genieten van ons onderlinge partijtje voetbal, met de aftrap precies om 15.00 uur op het boardingveld. Met daarna een aangepaste “Derde Helft” op het terras, weliswaar niet met een biertje uit de tap, maar met voldoende blikjes bier geregeld door Willem en Rein Jobse. Lekker in relaxte sfeer met je voetbalvrienden filosoferen over de nog mooie kanten van het leven zoals leuke familie perikelen,  vakanties die weer mogelijk zijn en natuurlijk zoals altijd met sterke verhalen over het verleden van ons voetballeven. Zelfs konden we de afgelopen weken weer als vanouds genieten van de traditioneel grote schaal patat en de bittergarnituur, dankzij het openen van de keuken door Willem en Rein geassisteerd door Nico Zoon. 

   

  Sinds anderhalf jaar konden we vorige week zondag ook eindelijk weer eens een begin maken van het afwerken van de volle agenda van onze gezelligheidsvereniging SPELL (“Sport Evenementen,  Lied & Leed). Al voor het begin van de Corona ellende wilden Peter en Karin van Splunter de Veteranen met hun dames uitnodigen voor een dansles, uitgevoerd door dansschool Club Maritz. Afgelopen zondag konden we dan eindelijk op verantwoorde wijze met elkaar genieten van koffie en gebak op het terras van FC Castricum, als voorbereiding van het dansen van de “Zumba” in de sporthal “De Bloemen”.  Voor de meeste van ons een volkomen onbekende dans, want wij zijn nog de generatie van het stijldansen. Pas als puber kregen wij vroeger onze eerste danslessen. Beschroomd en verlegen betraden we dan de dansvloer, onhandig met een danspartner van het andere geslacht in de armen.

  Overigens hebben de Veteranen de traditie van het stijldansen regelmatig voortgezet onder leiding van Karin, die ons zelfs de moeilijke, maar wel zeer gepassioneerde Tango heeft laten dansen tijdens onze Argentijnse feestavond, maar dit terzijde.

  Aangekomen bij de sporthal klonk ons de harde ritmische muziek al in de oren, die kennelijk hoorde bij de “Zumba”. In het zaaltje was een groep enthousiaste meiden van de dansschool al bezig met een vlekkeloze demonstratie, onder leiding van hun heen en weer springende danslerares,  die voorzien van een microfoon haar aanwijzingen gaf. De “Zumba” bleek een individuele, zeer intensieve,  gymnastische dans te zijn, waarbij alle spieren van het lichaam worden gebruikt. Voor de Veteranen was dat wel even schrikken, want de meeste van ons zijn slechts gewend aan de rustige bejaarden gymnastiek van Olga Commandeur en aan de wat meer intensieve ochtendgymnastiek van Karin tijdens onze jaarlijkse weekendjes uit. Deze dans leek voor ons dan ook minder geschikt.

  Met Karin en Peter (ondanks een versleten rug) voorop lieten de Veteranen zich niet uit het veld slaan en opgezweept door de charismatische danslerares bleven de meeste Veteranen fier overeind. Een week later bleek echter het aantal afmeldingen voor het wekelijkse partijtje voetbal schrikbarend hoog, kennelijk hadden niet alle spieren van onze Veteranen deze “Zumba” overleefd. Toch kijken wij met plezier uit naar de ons toegezegde vervolg les in Club Maritz.

  Frank, “de Rechtsbinnen”