• CORONA MAATREGELEN BINNEN FC CASTRICUM

 • Beste ouders/verzorgers, leden, vrijwilligers en alle andere betrokkenen bij onze vereniging.

  Het is een ongekende toestand die niemand van ons ooit zal hebben meegemaakt, een gedeeltelijk platleggen van onze maatschappij en het stoppen van alle sportactiviteiten, zo ook bij onze voetbalvereniging vanwege het coronavirus.

  En wat missen we dit nu al, de doordeweekse trainingen die zijn stilgevallen en de activiteiten in het weekend die ons bruisende verenigingsleven tot stilstand hebben gebracht, wat resteert is een fraai sportcomplex dat verworden is tot een saai geheel. In lijn met de regelgeving van onze overheid is ook de toegang tot ons sportcomplex afgesloten en wordt op naleving gecontroleerd. Spelers die toch op de velden zijn te vinden worden onverbiddelijk weggestuurd.

  Tot overmaat van ramp heeft de KNVB deze week besloten dat de amateurcompetitie wordt gestaakt zodat er op geen enkele wijze meer gedacht hoeft te worden aan het voetballend afsluiten van deze competitie. Dit heeft voor onze vereniging ingrijpende gevolgen omdat de kantine inkomsten wegvallen maar onze financiële verplichtingen w.o. huur velden, huisvesting en betaling van gecontracteerde trainers door lopen. Inmiddels wordt naarstig naar oplossingen gezocht om deze problemen het hoofd te bieden. Onze vrijwilligers zijn inmiddels aangeschreven dat we vanwege onze financiële positie geen kans zien de vergoedingen te blijven doorbetalen. Als bestuur mogen we ons gelukkig prijzen met de reacties die we nadien gehad hebben en getuigen van inlevingsvermogen.

  Ook al gebeurt er zichtbaar niets, het bestuur is achter de schermen druk bezig om zaken te regelen om dit (sportief) verloren seizoen tot een goed einde te brengen. Uiteraard gaan de al ingezette activiteiten die met het volgende seizoen te maken hebben ook onverminderd door.

  Wat deze situatie ook met zich meebrengt is dat er nieuwe creatieve ideeën ontstaan, noodgedwongen in het onderwijs maar nu ook op sportief gebied.  Leest u het stukje maar op onze site, de trainer van O10-1 laat spelers oefeningen doen die op een filmpje worden vastgelegd en worden bekeken waardoor de honger naar de bal toch voor een deel gestild wordt, welk team volgt?

  Wedstrijden in competitieverband zullen dit seizoen dus niet meer gespeeld worden, hopelijk ontstaat een situatie dat er later dit seizoen nog wel getraind kan worden, echter dit is koffiedik kijken en zal afhangen van de overheidsmaatregelen.

  Stilstaan hoeft dus niet te betekenen dat er helemaal niets gebeurt, denk er over na hoe we toch bezig kunnen blijven (bijv. virtueel in groepsverband) zonder dat we elkaar zien op ons vertrouwde en gezellige sportcomplex. 

  Van onze zijde wensen we jullie allen veel geduld toe om deze periode achter ons te laten, mochten er vragen zijn stuur een mailtje naar onderstaand e-mail adres waarna we zullen proberen te antwoorden.

  Als er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen we daar als vereniging uiteraard op inspelen en daarover berichten.

  Bestuur
  secretaris@fccastricum.nl