• DE FORESTERS OP NOORD END NAAR TITELJACHT : FC CASTRICUM SPEELT WEDSTRIJD VAN HET JAAR

 • De parade kreeg een dikke voldoende. In eigen huis speelde FC Castricum met ADO’20 dat met 3-0 werd verslagen. Het team van Pim Touber is over de dip van een paar weken terug heen. De Foresters daarentegen komt zaterdag ongetwijfeld met een paar rollen Page (ruw) extra naar Noord End.

  De Heiloose titelkandidaat kan ook nog eens promoveren naar de tweede klasse. Het hele seizoen stonden de ambitieuze amateurs aan de leiding. Maar nu moet er geoogst worden. En dan ziet de wereld er opeens heel anders uit. De bal wordt groter, het gras stuitert alle kanten op, de scheids is tegen, de bal te hard, enzovoorts.

  En dan staat er ook nog een elftal in het veld dat het gras gaat opeten. Spits Elario Zweet bijvoorbeeld. Knalde vorig jaar een stuk of 35 doelpunten over de doellijn. Dit seizoen was minder. Maar tegen ADO’20 stond Zweet weer eens op scherp.

  ,,Het was een goede wedstrijd van ons,” constateerde de topfitte Zweet. ,Maar het kan nog beter. De tweede helft was net begonnen toen Joris Peijs het op zijn heupen kreeg. Hij legde de bal precies op tijd breed. Ik kon ‘m zo inlopen.”

  Uit een scrimmage scoorde Daan Hamaker de 2-0, waarna Zweet de dertiende van dit seizoen binnenliep. ADO’20 stond erbij en keek er naar. Geen moment kregen de Heemskerkers grip op het eenzijdige duel. Elario Zweet: ,,In de verdediging bleven ze goed energie leveren. Dat is belangrijk, ja voor die jongens ook. Misschien halen we met zes punten de nacompetitie. Dat zou nog eens een stunt zijn.”

   (Foto Sandy Klaver)

  Pr-commisse