• DEM VERSLAAT FC CASTRICUM IN BEKERDUEL

 • Het was bij voorbaat een interessante ontmoeting, de bekerwedstrijd tussen FC Castricum en DEM. Trainer Arvid Smit, die de Castricummers vorig jaar naar het kampioenschap en daarmee de tweede klasse loodste, is immers de nieuwe trainer van DEM.
  Voordeel voor de Beverwijkers was natuurlijk, dat de coach FC Castricum door-en-door kent.
  DEM, o.a. versterkt met FCC-er Michael Obioha, ging de Castricummers dan ook voortvarend te lijf, hetgeen resulteerde in een 0-1 ruststand. De doelpuntenmaker was ook een ex-FCCer, Jesse Arendse.

  De tweede helft bood veel spektakel. Nadat Robert de Graaf DEM op 0-2 had gezet, startte FC Castricum een hevig offensief, dat al snel via Carlo Vrijburg de aansluitingstreffer opleverde, 1-2. Het team van de nieuwe hoofdcoach Jort van der Meulen leek zelfs op gelijke hoogte te komen door een inzet van Van Der Werf, die echter net voor, op of achter de doellijn werd weggehaald door een DEM-verdediger. Het tumult was groot, maar de scheidsrechter keurde het eventuele doelpunt af, zodat het 1-2 bleef.

  Die beslissing bracht de ommekeer in de wedstrijd. Het zelfvertrouwen en daarmee het overwicht van FC Castricum ebde weg en DEM werd de bovenliggende partij. Afgezien van een paar plaagstootjes kwam het DEM-doel niet meer in gevaar.
  DEM daarentegen kreeg meer kansen en kwam via Pitstra zelfs nog op een 1-3 voorsprong, waarmee de beslissing was gevallen.

  Toch kan coach Jort van der Meulen terugkijken op een al met al nuttige wedstrijd, die perspectief biedt voor de competitie, waar iedereen nieuwsgierig naar uit kijkt. Op 23 september zal de eerste wedstrijd thuis gespeeld worden tegen Amstelveen/Heemraad. Die dag zal tevens de totaal vernieuwde kantine officieel in gebruik worden genomen, dus dat gegarandeerd feest.