• DERBY WORDT MET WINST AFGESLOTEN

• FC Castricum heeft de goede vorm weten voor te zetten en behaalde op Sportpark De Vlotter een knappe 3-2 overwinning op ADO’20, Hiermee stijgen zij naar de 2de plek in de competitie.

Vanuit een gesloten verdediging en veel feller in de duels werd ADO’20 goed bestreden.
    FC Castricum was de bovenliggende partij maar zag zijn 1ste doelpunt gemaakt door Carlo Vrijburg afgekeurd worden, via een prachtige uitgooi in de 15de minuut aan de rechter kant, en vervolgens de bal helemaal dwars over het veld geschoten werd Bas v/d Werf aangespeeld die vervolgens alleen op de keeper afgaat en 1-0 voor FC Castricum op het score bord zet, nog geen 11 minuten later is het Ward Haak die het op zijn heupen krijgt en vanaf de middenlijn iedereen voorbij loopt, vervolgens in de 16 onreglementair tot stoppen wordt gebracht.

Max Lodewijks wist de toegekende penalty snoei hard en onhoudbaar in de linkerhoek te plaatsen.
    In de 37ste minuut is het ADO’20 die de kans krijgt om te scoren en weer terug te komen in de wedstrijd, het is Steef de Winter die een dag eerder nog in de krant had beweerd van FC Castricum te winnen maar zelf de aansluitende doelpunt niet kon maken, blijkbaar had Danny Burger dit ook gelezen en wist met twee geweldige katachtige reddingen de bal uit het doel te halen.

In de tweede helft wist ADO’20 snel de aansluitende treffer te maken, nog geen minuut gespeeld scoorde Mats v/d Zon, FC Castricum was blijkbaar nog met hun gedachte bij het warme koppie thee in de rust en ADO’20 maakte hier gretig gebruik van, de boel was wakker geschut, in de 64ste minuut een prachtige aanval over rechts, Bart Kornblum gebruikt zijn snelheid en weet de bal panklaar voor Sebastiaan Weber te leggen, die het keurig afmaakt en FC Castricum op een 3-1 voorsprong zet, vanaf dit tijdstip begon de arbiter van Twiller dubieuze beslissingen te nemen, in de 79ste minuut werd onterecht aan ADO’20 een vrije trap toegekend in een situatie waar niets gebeurde net buiten het 16 meter gebied.

Hieruit werd door Sam Kroes de aansluitende treffer gemaakt en was alles weer mogelijk, voordeelregel werd niet toegepast door de arbiter voor FC Castricum en in de 83ste minuut werd Menno Buijnsters met totaal geen intentie voor de bal en onbesuisd door Max Kroes van ADO’20 tegen de grond gewerkt, Menno moest het veld geblesseerd verlaten en waar de arbiter dik rood had moeten trekken kreeg degene niets.
    Maar de mannen van Castricum hielden hun koppie erbij en wisten deze overwinning over de streep te trekken.