• DSS JO8-9 - FC Castricum JO8-2

 • JO8-2 krijgt pak slaag van DSS
  De spelers, begeleiders en ouders konden afgelopen zaterdag uitslapen. De uitwedstrijd tegen het Haarlemse DSS stond om 11.45 uur op het programma, dus om 10.45 was het vertrek vanaf het parkeerterrein bij FC Castricum.

  Bij aankomst op het terrein van de club met de naam Door Samenspel Sterk was het 9 graden Celsius, half bewolkt en er stond een flinke wind. Windkracht 5. Er werd omgekleed bij de naastgelegen atletiekvereniging, want alle kleedkamers van de club zelf waren bezet. Aan leden geen gebrek bij deze Haarlemse club. Dit blijkt ook wel uit het feit dat onze jongens en meid van JO8-2 aan moesten treden tegen JO8-9. Een flink aantal teams waar menige club jaloers op is.

  Max moest in verband met de naweeën van een longontsteking verstek laten gaan, dus werd er aangetreden met 2 wissels. Duncan was de eerste helft de keeper van dienst en met het windje tegen was het flink anticiperen voor FC Castricum. Mede door een paar harde, hoge en onhoudbare schoten die flink vaart meekregen door de wind stond er halverwege de eerste helft een stand op de borden van 4-0. Vanaf dat moment kreeg FC Castricum iets meer grip op de wedstrijd en dit werd onderstreept door een nette goal van Ariyam: 4-1. Middels een snelle uitbraak wist DSS weer te scoren en het verschil weer op 4 doelpunten te brengen. Het was Finn die de marge weer iets verkleinde. Na een afgeslagen schot van Mohammad was hij er als de kippen bij om de 5-2 binnen te schieten.

  Tijdens de rust nam Yuna de taak van keeper over van Duncan, en na een glas limonade werd er hoopvol afgetrapt voor de tweede helft. Met de wind in de rug was er wellicht nog wel iets mogelijk. Helaas was het toch DSS die als eerste het net wist te vinden in de tweede helft. Maar als zo vaak laat FC Castricum zich niet zo snel uit het veld slaan. Dit keer was het Duncan die met een goed schot de keeper wist te verschalken en de stand op 6-3 wist te brengen. Op dat moment in de wedstrijd zat er echt meer in, dus het aanwezige publiek was hoopvol gestemd.

  Maar na een paar flinke windvlagen was alle hoop vervlogen. Het leek alsof alle spelers ’s morgens iets te lang hadden uitgeslapen. Er werd nagenoeg geen tegenstand meer geboden en zodoende liep de score flink op, met als uiteindelijk resultaat een 10-3 nederlaag.
  Na de penalty’s, die met wisselend resultaat werden genomen, werd er ondanks de dikke nederlaag met een goed humeur de kleedkamer opgezocht. Na een zakje chips van Finn vanwege zijn verjaardag gingen we met gierende banden weer terug naar Castricum.

  Deze wedstrijd qua uitslag maar snel vergeten. Deze week goed trainen en aankomende zaterdag om 09.00 uur aantreden tegen ADO’20 JO8-5.