• DURE NEDERLAAG FC CASTRICUM

 • FC Castricum leed in Alkmaar een even onnodige als dure nederlaag tegen concurrent Jong Holland.
  De 3-1 betekent dat de Castricummers samen met 4 andere teams gedeeld onderaan staan met wel het beste doelsaldo.

  Hoewel FC Castricum in de beginfase de iets betere ploeg was, kwam Jong Holland na ruim een kwartier op 1-0 toen Mark Hondius alert reageerde na een mooie aanval over rechts. Hierna ontstond een gelijk opgaande strijd waarbij de Castricummers de beste kansen hadden via Elario Zweet en Ernst Buijnsters, maar het lukte hen niet te scoren in het rumoerige laatste kwartier, waarin de verdediging van de Alkmaarders tegen 3 gele kaarten opliep.

  De tweede helft begon spectaculair met een prachtige redding van Danny Burger, die een harde kopbal uit de kruising tikte.
  Een minuut later was het toch 2-0. Een ongelukkige actie van Roy van Soest werd bestraft met zijn tweede gele (dus rode) kaart en een penalty die door aanvoerder Chelbi Boujenoui werd benut.

  Hoewel de wedstrijd eigenlijk was beslist, werd FC Castricum met 10 man steeds sterker en Jong Holland kreeg het zwaar te verduren onder een spervuur van aanvallen met levensgrote kansen, die echter geen van allen resultaat opleverden. Vooral Elario Zweet was erg ongelukkig in de afronding, en toen bij een Alkmaarse counter invaller Alpay Alarslan voor 3-0 zorgde, was het pleit beslecht.

  In de allerlaatste minuut mocht Elario Zweet via een penalty alsnog voor 3-1 zorgen, maar dat de Alkmaarder Thijs Vos voor zijn overtreding ook nog een rode kaart kreeg was niet meer van belang, want direct hierna was het afgelopen.

  A.s. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Blauw Wit/Beursbengels op het programma.