• EERSTE VERLIESDUEL JO8-2 IN 2020 TEGEN DEM JO8-3

• FC Castricum JO8-2 weet ook weer wat verliezen is, want in het duel tegen het Beverwijkse DEM JO8-3 werd met 8-5 verloren. Na drie winstpartijen op rij moest deze zaterdag genoegen genomen worden met een nederlaag. Daar waar de eerste helft prachtig gelijk opging, liep FC Castricum JO8-2 in de tweede helft averij op die niet meer herstelt kon worden.

Met Seppe als keeper in de eerste helft werd er aangetreden op een relatief klein veld. Het werd een helft waarin de score keurig gelijk opging, waardoor de ploegen met een 4-4 stand de rust in gingen. In aanloop naar de 4-4 ruststand was de eerste kans deze ochtend voor de thuisploeg, maar Seppe was zeer alert en door goed zijn doel uit te komen werd deze kans verijdeld. Aan de andere kant was het wel vrij snel raak, want na een verre uittrap van Seppe werd in eerste instantie Finn bereikt. Finn stond geparkeerd tussen een flink aantal verdedigers van DEM, maar wist de bal toch bij Marley te krijgen. Marley probeerde voor te zetten, waarbij de bal bij Yannick terecht kwam. Yannick speelde opnieuw Finn aan die nog steeds met een behoorlijk aantal verdedigers in zijn nek stond. Maar na flink draaien, kappen en keren wist Finn toch tot een doeltreffend schot te komen: 0-1. Lang kon helaas niet genoten worden van de voorsprong, want via een onhoudbaar schot in de linkerhoek kwam DEM op gelijke hoogte: 1-1. Vervolgens was het Marley die in aanvallend opzicht gevaarlijk werd, maar haar schot werd gestopt door de keeper van DEM. In verdedigend opzicht was het Seppe die uitstekend stond te keepen. Door wederom goed zijn doel uit te komen wist hij de bal te blokken, en in de rebound ging de bal naast. Helaas moest Seppe in een opvolgende aanval de bal toch uit het netje vissen omdat DEM de 2-1 had gemaakt. Bij de 1-0 van FC Castricum kon niet lang genoten worden van de voorsprong, en nu was het DEM dat niet lang kon genieten van de 2-1 voorsprong. Want na een voorzet van Floris was het Quinn die op doel wist te schieten. Het schot van Quinn werd tegengehouden door de keeper, maar in de rebound was Marley heel alert en schoof zij de 2-2 binnen. Voor de time-out in de eerste helft was het wederom DEM dat op voorsprong kwam: 3-2. En nog voor de time-out probeerde FC Castricum de stand weer gelijk te trekken via kansen van Floris en Finn, maar beide heren waren niet doeltreffend.

De time-out gaf coach Ruud de gelegenheid om alles even door te nemen en iedereen weer juist te posteren. Na de time-out was het spelbeeld identiek aan het eerste gedeelte van de wedstrijd. Beide ploegen wisten kansen te creëren, en het spel golfde op en neer. In het geval van FC Castricum waren met name Floris en Finn een aantal keer kansrijk voor het doel van DEM. En ook nu weer was het Seppe die als keeper een paar keer handelend op moest treden. Bij een aanval van DEM was het Marley die als stoorzender op wist te treden. Vervolgens wist Finn de bal over te nemen en Floris in stelling te brengen. Het schot van Floris leverde de 3-3 op. En Floris was op dreef, want de 3-4 kwam ook op zijn naam. Na een corner wist hij tot ieders verbazing uit een haast onmogelijke hoek de keeper van DEM te verschalken. FC Castricum wilde verder doordrukken, en nadat Rein een aanval had opgezet was het in eerste instantie Finn, en in tweede instantie Floris die jammerlijk misten. Hierna probeerde Yannick om de voorsprong te vergroten. Nadat hij een uitbal had genomen nam hij het doel van DEM onder vuur, maar zijn schot werd gepakt door de keeper. DEM aasde op de 4-4, maar het was Marley die op de doellijn wist te redden. Uiteindelijk wist DEM op slag van rust toch weer op gelijke hoogte te komen: 4-4.
    Na rust was het Yannick die plaatsnam tussen de doelpalen. DEM nam het goede gevoel van de gelijkmaker vlak voor rust mee in de tweede helft, want snel na de hervatting kwamen ze op een 5-4 voorsprong. Vervolgens probeerden Floris en Quinn iets terug te doen, maar het schot van Floris ging naast en het schot van Quinn werd gestopt door de keeper van de thuisploeg. Vervolgens was het Rein die na een aanval van DEM, waarbij de bal via de paal en Yannick uit de doelmond verdween, uit wist te breken. De doelpoging van Rein werd gekraakt door een verdediger van DEM. En na deze aanval van FC Castricum was het DEM die in korte tijd uit wist te lopen naar een 7-4 voorsprong. FC Castricum wist via Finn, die aangespeeld werd door Quinn en vervolgens goed gebruik maakte van zijn lichaam, nog op 7-5 te komen. Maar het slotakkoord in deze wedstrijd was voor de thuisploeg, en vlak voor het eindsignaal bepaalde zij de eindstand op 8-5.

De eerstvolgende wedstrijd staat op zaterdag 7 maart op het programma. Dan wordt er op Sportpark Noord End om 09.00 uur aangetreden tegen het Heemskerkse ADO’20 JO8-3. Zorg dat je erbij bent!