• EVEN VOORSTELLEN......

  • Een nieuw gezicht binnen de club en staf is dat van Willem Zeijlmans. De Alkmaarder was laatstelijk hoofdtrainer bij ZCFC, maar heeft eerder ook gewerkt bij o.a. Egmondia, SC Dynamo, Dirkshorn, SV Vrone, Berdos, Hollandia T, SVW’27, Wieringermeer, Kolping Boys en Alcmaria Victrix.

    Na ruim 25 jaar als hoofdtrainer te hebben geopereerd, treedt Willem Zeijlmans (55) dit seizoen toe tot de technische staf van FC Castricum. Hier gaat de Alkmaarder hoofdtrainer Jeroen Kroes bijstaan en zich met name richten op het 2e elftal en de ontwikkeling van jeugdige spelers. Een opmerkelijke stap, maar tegelijk een weloverwogen keuze. "Het plezier was mij begin vorig seizoen vergaan", legt de ervaren Zeijlmans uit. "Ik was het seizoen gestart bij Egmondia, maar dat bleek al snel een verkeerde keuze. Ik had veel moeite met de daar geldende omgangsvormen, houding en gedrag, binnen de selectie. Na twee maanden heb ik met begrip van het bestuur mijn functie neergelegd. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. Na 28 jaar trainen vond ik het eigenlijk wel mooi geweest."

    Rond de winterstop meldde het Zaanse ZCFC, competitiegenoot van FC Castricum, zich. "Eerst voor dit seizoen, maar daar heb ik ‘nee’ tegen gezegd. Mijn zoon voetbalt met ingang van dit seizoen voor Rijnsburgse Boys en daar wil ik op zaterdag kunnen kijken. Als ik al door zou gaan, zou dat daarom bij een zondagvereniging zijn. Tijdens de winterstop nam ZCFC echter afscheid van haar hoofdtrainer, waarna zij mij opnieuw benaderden. Nu om het lopende seizoen af te maken. Daar heb ik vervolgens ‘ja’ tegen gezegd en zonder spijt. Ik heb daar een mooie tijd gehad en het plezier weer terug gevonden.

    Na de competitiewedstrijd tegen Castricum kwam ik in de bestuurskamer in gesprek met Jeroen Kroes en de voorzitter, Wim Beukers. De week hierna werd ik benaderd om de staf van Castricum te komen versterken. Niet als hoofdtrainer, maar als ‘rechterhand’. Men geeft mij de ruimte om als ik dat wil bij mijn zoon te kunnen kijken. Een creatieve oplossing, waar ik ook aangenaam door verrast werd. Jeroen ken ik bovendien al heel lang en alles samen maakte mij enthousiast om op het verzoek in te gaan.

    Een andere rol, waarvan ik ook nog niet weet of die mij ligt, maar wel een waar ik enorm veel zin in heb. FC Castricum wil de volgende stap maken en ik wil daar graag bij helpen. Ik assisteer Jeroen met raad en daad en probeer het 2e elftal in de 1e klasse door te ontwikkelen. Uiteraard blijft het de doelstelling om spelers beter te maken en aan te laten sluiten bij het 1e elftal. De eerste indrukken zijn prima, een fijne groep en een goede en stabiele staf."