• FC CASTRICUM 3 TEGEN STORMVOGELS IJVV 3

 • 26-06-2022

  De dag waar het allemaal om draaide, het kampioenschap.
  Na wat tegenvallen en wedstrijden die ingehaald moesten worden, was het eindelijk zo ver!

  Iedereen was goed voorbereid en had zin om te spelen. Het was prachtig weer en de sfeer was ontzettend goed. We waren op tijd aanwezig zodat wij een goede warming- up konden doen. De wedstrijd begon om 12:30 uur, rond 12:00 uur kwamen de eerste supporters al aan om bij ons te komen kijken.
  Onze scheidsrechter van deze wedstrijd was Marcel Schaafsma.
  Bij deze wedstrijd hadden wij ook 2 huurlingen van de O19-1: Duncan de Vrij en Bart Nieuwenhuizen.

  12:35 was de wedstrijd begonnen en al snel kwamen wij op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van Stormvogels, dit was een geweldig begin. We wisten niet wat ons overkwam, door een verkeerde pass van de verdediging naar de keeper waar de keeper niet bij kon komen kwamen wij al na ongeveer 2 minuten op 1-0. Helaas veranderde dit na 10 minuten, het werd 1-1. Dit was een zuur moment maar de bleven door strijden en we creƫerden veel kansen en dat deed Stormvogels ook. Helaas kwamen hier geen doelpunten uit. We gingen de rust in met een 1-1 tussenstand.

  De 2e helft begon niet super goed, veel fouten maar het lukte Stormvogels om de voorsprong te pakken, na 10 a 15 minuten herpakte wij ons en creƫerden wij ook weer meer kansen, dit leverde wel een doelpunt, deze werd uit een mooi combinatie voetbal gemaakt door Isack Nijhof. Op de bank gingen helemaal uit ons dak, wat was het een mooi doelpunt. In de 2e helft kregen wij een vrije trap op een hele mooie positie, Tim Aaij mocht de vrije trap nemen en schoot met veel kracht tegen de paal, hierdoor kwam de bal terug en kon Ruben net niet bij de bal komen om te scoren. Het ging ook op dat moment erg goed maar uiteindelijk zakte het bij ons een beetje in en kreeg Stormvogels meer ruimte die zij ook benutten, ze maakt 2-2. De spanning steeg onmiddellijk. Wat een geweldige wedstrijd tot zo ver, zo veel spanning. Dit was ook te zien vanaf de bank. Het werd alleen niet beter voor ons, we kwamen 2-3 achter met nog maar 15 minuten te spelen, je zag dat de spelers ervan baalde, wat logisch was maar ze waren elkaar nog wel aan het motiveren om door te gaan. Dit deed ik ook langs de zijlijn. De motivatie heeft goed geholpen want onze rechtsback Toon Scrocca kreeg veel ruimte aan de rechterkant en gaf een fantastische bal richting Ruben van Dansik, die deze bal goed aan kon nemen, oog in oog stond met de keeper en meerdere spelers van Stormvogels om zich heen had nam hij de tijd en schoot de bal vlekkeloos in de hoek. 3-3!! Iedereen ging uit zijn dak. Na de 3-3 kregen wij weer meer ruimte en gingen wij ook weer beter voetballen, want enkele minuten later werd de 4-3 gemaakt door Tim Aaij! We wisten niet wat ons overkwam, zo sta je 2-3 achter en nog niet eens 10 minuten later sta je 4-3 voor! FANTASTICH!!! Daarna bleven de jongens maar komen, we kregen nog meer ruimte en uiteindelijk maakte we ook nog is de 5-3 door onze geleende speler van O19-1 Bart Nieuwenhuizen. Dat was het moment dat wij wisten dat we kampioen waren!!
  FC CASTRICUM 3 IS KAMPIOEN!!!!!!

  Het was een prachtige wedstrijd en de jongens hebben het onwijs verdiend!! Ik heb zoveel strijd en vechtlust gezien, ongelofelijk! We hadden ook veel publiek en het was mooi dat we dit konden vieren met onze supporters! Namens FC Castricum 3 willen wij hen ook bedanken. Ook willen wij de scheidsrechter bedanken. Dat hij nog even tijd voor ons wilde maken zo laat in het seizoen.

  Ik wil de jongens bedanken voor een prachtig seizoen en ik ben trots om jullie vriend en coach te zijn.

  Op naar de 4e klasse mannen, kan niet wachten!!

  Groetjes,
  Nick Westland
  Trotse coach FC Castricum 3

   

  Filmpje kampioenen FC Castricum 3