• FC CASTRICUM AAN DE WINTERSTOP BEGONNEN

 • Met gemengde gevoelens is FC Castricum aan de winterstop begonnen. De achtste plaats in de derde klasse biedt volop perspectief. Maar niet meer dan dat. De wijze waarop in eigen huis met 1-0   werd verloren van DEM  sprak voor zich. Een bevlieging van de Beverwijkse formatie was voldoende om er met de winst vandoor te gaan. FC Castricum stelde daar drie vuurpijlen tegenover en een scrimmage voor het doel van Mike van Vliet. Het legioen van FC Castricum vraagt zich nu nog af waarom deze klutsbal er niet in wilde gaan.

  De zoveelste dit seizoen. Coach Ralph Blom beschikt over een voorhoede die op papier capabel genoeg is om wekelijks het doel te vinden. Met vier overwinningen, een gelijkspel en vijf nederlagen werd er onvoldoende geprofiteerd van de kansen die de voorhoede kreeg. Egootjes en eigenbelang in combinatie met een beetje mazzel leverde 18 doelpunten op. Dat waren er minimaal vijf te weinig 

  Op het middenveld ontbrak de regisseur. De man die de lijnen uitzet en het spel verdeelt. De achterhoede bleef de bal veel te lang naar voren peren. Als kick and rush niets oplevert, moet je omschakelen. Meer rust in je spel kweekt vertrouwen. 

  Doelman Lars Beukers was een rots in de branding. Hij maakte weinig kapitale fouten en redde FC Castricum meer dan eens. De kracht van de boomlange sluitpost ligt op de lijn. Afgelopen zaterdag werd hij vlak na rust geklopt met een lob van DEM-aanvaller Cerilio Cijntje. Dat mag nooit gebeuren. Maar het gebeurde wel! Even later redde Beukers FC Castricum met een onmogelijke reflex.

  De onderhuidse kwaliteiten van het keurkorps van Blom zullen in het nieuwe jaar opnieuw tegen het licht worden gehouden. Het afgelopen seizoen bleef de ploeg 12 duels ongeslagen. Dat waren mooie tijden. (Foto Sandy Klaver)

   Van pr-commisse FC Castricum 

  Foto:Links Menno Buijnsters, midden Stijn Peijs en rechts Erwin van Velzen.