• FC CASTRICUM BELOONT ZICHZELF

• FC Castricum heeft goede zaken gedaan van het weekend, niet alleen maar door te winnen, maar ook gelijk te komen qua punten aantal met de nummer 3 in het klassement. FC Castricum heeft zich prima hersteld afgelopen zaterdag na een mindere periode. Duels werden gewonnen en er werd voor elke meter geknokt.Van begin af aan was FC Castricum de bovenliggende partij en deelde Sporting Andijk alleen maar wat plaagstootjes uit.

Het was al in de 3de minuut dat FC Castricum zijn eerste kans kreeg, een prachtig schot van Ernst Buijnsters werd er net uitgetikt door de keeper. Nog geen 4 minuten later over links Elario Zweet, een mooi schot op het doel die wederom door de sterk keepende keeper werd tegengehouden en in de rebound buitenkant paal raakte. De kansen stapelden zich op de eerste helft voor FC Castricum maar de stand bleef gelijk, 0-0.

Kort in de 2de helft werd het score geopend door Elaria Zweet.
    Een prachtig afstandsschot van Maarten van Duivenvoorde, werd gepareerd door de keeper van Sporting Andijk in eerste instantie, maar de goed oplettende Elario Zweet was eerder bij de terugkomende bal dan de keeper, en maakte het prima af 1-0.
    Hier bleef het niet bij, in de 51ste minuut een actie over links, Ward Haak brengt de bal voor het doel en Elario Zweet maakte het prima af.

Nog geen 14 minuten later trok FC Castricum definitief de overwinning naar zich toe, nu was het Elario Zweet zelf die de bal voor het doel bracht en Maarten van Duivenvoorde die dit klasse afmaakte. Sporting Andijk kon geen vuist maken, het was bijna zelfs 4-0 geweest door een geweldig afstandsschot van Thom Heling die pegel hard de kruising lat/paal raakte.

Een welverdiende overwinning, waarin de mannen van Jeroen Kroes hebben laten zien dat ze er weer staan met zijn allen.

De goed oplettende toeschouwer zal nog wel hebben gezien dat John Dekker (assistent scheidsrechter) er niet was en vervangen werd door John Buijnsters, die het overigens prima deed.