• FC Castricum bindt ook PSZ aan zegekar

  • KAMPIOENSCHAP BIJNA BINNEN
    FC Castricum kan zich gaan opmaken voor het kampioenschap. Met nog 3 wedstrijden te gaan is 1 overwinning genoeg voor de castricummers om Monnickendam, dat gelijkspeelde, definitief achter zich te laten.
    De wedstrijd kenmerkte zich door een sterker Castricum, dat in PSZ wel een vooral in de eerste helft sterk verdedigende tegenstander had. Trainer Arvid Smit schreef het slordige samenspel van de beginfase toe aan het wat hobbelige veld, maar kon tevreden constateren, dat na een kwartier Carlo Vrijburg zijn specialiteit weer eens liet zien: met een prachtige boogbal vanaf links liet hij de PSZ-keeper kansloos, 1-0. Er kwam onmiddellijk meer rust in het spel van de thuisclub, die echter geen kans zag de voorsprong uit te breiden.
    Zoals de laatste weken gebruikelijk was Castricum de tweede helft oppermachtig en dat uitte zich in een vrije schop van Bob van der Waal die net naast ging en even later Elario Zweet die alleen voor de keeper Danny Moerenhout faalde. In de 64 e was het raak. Een prima voorzet van Bob van der Waal werd door Maarten van Duivenvoorde feilloos ingekopt, 2-0.
    Het verzet van PSZ was gebroken en de overwinning was binnen. In de 74 e minuut scoorde de prima ingevallen Dennis Pierneef op uitstekende wijze de 3-0 en mede door het goede optreden van de PSZ-doelman bleef het daarbij. Door het gelijke spel bij Reiger Boys heeft Monnickendam nu 8 verliespunten meer en heeft Castricum genoeg aan een zege op ZCFC, dat op 22 april op bezoek komt, om zich kampioen te mogen noemen.