• FC CASTRICUM DOET ZICHZELF TE KORT

 • Op dinsdagavond speelde FC Castricum zijn laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding voor het nieuwe seizoen tegen sv Spaarnwoude in Spaarndam.

  FC Castricum had het duel tegen derdeklasser Spaarnwoude vast anders voorgesteld, Het verloor en moest uiteindelijk genoegen nemen met het betere spel.   

  FC Castricum startte uitstekend, met snelle aanvallen werden de Spaarndammers flink onder druk gezet, kansen waren er dan ook genoeg, alleen het afronden ging deze avond FC Castricum niet goed af, doordat het team van Spaarnwoude een enorme dosis inzet toonde werd het steeds lastiger voor Castricum om een gaatje te vinden om tot scoren te komen, dan zal je het altijd zien als het niet lukt dat de tegenpartij scoort.

  In de 36ste minuut kreeg Spaarnwoude een penalty doordat een speler ten val kwam in het zestienmetergebied, of dit nu wel of niet terecht was, was dan ook de vraag.De scheidsrechter legde de bal in ieder geval op de stip en deze werd prima ingeschoten, 1-0 Spaarnwoude, nog voor de rust waren er nog genoeg momenten om gelijk te komen maar het bleef tot de rust bij deze stand.

  In de tweede helft ging het gelijk op, met aanvallen over en weer, maar de zuiverheid ontbrak echter om een goal te maken, het was dan ook in de 89ste minuut dat sv Spaarnwoude de genade slag uitdeelde door de 2-0 te scoren.

  Max Lodewijks haalde in de slotfase nog 1 keer uit van verre afstand en zag zijn bal op de lat weg spatten, gezien de wedstrijd had FC Castricum toch wel minimaal een gelijkspel verdiend.

  Volgende week zaterdag (19 september) begint de competitie en starten we met de derby thuis tegen sv Beverwijk om 14,30 uur.

  Joop Bakker