• FC CASTRICUM HAALT FLINK UIT IN LAATSTE BEKERDUEL

• Sporting Krommenie - FC Castricum:

FC Castricum behaalde zaterdagmiddag een flinke overwinning op Sporting Krommenie. De ploeg van Felix Aerts en Ralph Blom won het laatste bekerduel met maar liefst 6-0 dankzij onder meer drie doelpunten van spits Elario Zweet.

FC Castricum had voorafgaand aan de wedstrijd een 6-3 overwinning op Wijk aan Zee en een 3-3 gelijkspel tegen st. Adelbert achter de rug, st. Adelbert had naast het gelijkspel tegen FC Castricum een overwinning van 3-2 op Sporting Krommenie, FC Castricum moest dus minimaal een overwinning op Sporting Krommenie bewerkstelligen, het liefst met veel doelpunten.

In de eerste helft zetten FC Castricum veel druk op de helft van de tegenstander, nog geen vier minuten gespeeld en de bal ligt al op de stip bij Sporting Krommenie, een mooie steekpass van Jeroen Mooy naar Sebastiaan Weber die hem keurig aflegt naar Elario Zweet en voordat hij kon schieten wordt deze neergehaald in het strafschopgebied, de penalty wordt door Elario Zweet genomen en snoeihard in de linker hoek ingeschoten, 0-1.

Daarna waren wat kansjes voor zowel FC Castricum als Sporting Krommenie, maar FC Castricum blijft toch het betere van het spel behouden, in de 24ste minuut aanval over links, Elario Zweet maakt een prachtige passeer actie en speelt in de zestien Tjidde Geerts aan die de bal feilloos in de rechter hoek schiet, 0-2.FC Castricum blijft druk zetten, nog geen 12 minuten later aanval over de rechterkant, Bart Kornblum komt in de zestien en valt/struikelt over een tegenstander, vervolgens neemt Erwin van Velzen de bal over en wordt stevig neergehaald, wederom penalty voor FC Castricum, de penalty wordt door Elario Zweet genomen en puik in de rechter hoek geschoten, 0-3. Net voor de rust is het Bart Kornblum nog die alleen op de keeper afgaat en zijn snoeiharde schot op de paal ziet belanden.

In de tweede helft liep FC Castricum verder uit, nog geen 5 minuten gespeeld en een uitgooi op Elario Zweet, deze had zich prima vrij gespeeld en maakte met een knoerthard schot de 4-0, een paar minuten later is het een communicatie fout tussen keeper en verdediger van Sporting Krommenie waarvan Sebastiaan Weber gretig gebruik maakte, de bal die in eerste instantie over de keeper ging werd door Sebastiaan netjes in het netje gelegd, 0-5, Uiteindelijk wordt het nog 6-0 voor FC Castricum door de in de tweede helft ingekomen Matthijs Mulder voor Bart Kornblum, een steekpass van Sebastiaan Weber waar Matthijs prima de bal meesleept en hem echt onhoudbaar in de linker hoek knalt.

Door dit resultaat kan het bijna niet fout gaan voor FC Castricum om door te gaan in de Beker, echter de wedstrijd van st. Adelbert tegen Wijk aan Zee is uitgesteld naar aankomende dinsdagavond 20.00 uur, daar moet st. Adelbert in eerste instantie winnen en met 10 doelpunten verschil om FC Castricum voorbij te kunnen gaan op de ranglijst.