• FC CASTRICUM HERPAKT ZICH TEGEN SV BEVERWIJK

 • Het is FC Castricum gelukt om zich te herpakken na de domper van vorige week en won met 4-0 van sv Beverwijk in een bij vlagen spectaculaire wedstrijd.

  FC Castricum was de ploeg die het beste aan de wedstrijd begon, scherp en won vrijwel elke 2de bal.
  Het was in de 4de minuut al raak, Stephen Zeilstra kwam op van zijn eigen helft maar niemand pakte hem aan, met zo’n 30 meter van het doel haalde hij verwoestend uit en zag hij zijn harde schot in het doel belanden, tien minuten later een actie aan de linker kant van Sebastiaan Weber die de bal voor het doel brengt het is wederom Stephen Zeilstra die het prima afmaakt, 2-0.
  Daarna zakt FC Castricum in en gaf het sv Beverwijk meer ruimte om te spelen, de 1ste echte kans voor sv Beverwijk is in de 31ste minuut wanneer Mike v/d Heide zich zelf heeft vrij gespeeld en alleen op de keeper af gaat, het schot werd prima gepareerd door Lars Beukers.

  In de 2de helft bijna hetzelfde patroon als in de 1e helft.
  FC Castricum gaat voortvarend van start, met meteen een kans voor Carlo Vrijburg die zijn harde schot eruit getikt zag worden door Bas Berenschot, 8 minuten later is het Max Lodewijks die de bal voor het doel brengt en Willem Tervoort het met een harde pegel in de lange hoek afmaakt.
  Tien minuten later is het wederom Willem Tervoort die vanaf het middenveld alle ruimte krijgt om naar de 16 te lopen, met een verwoestend schot brengt hij de stand op 4-0 wat tevens de eindstand is.

  Een prima resultaat voor FC Castricum, RKVV DEM heeft de derde plek van Stormvogels overgenomen die gelijk speelden tegen IJmuiden, de achterstand blijft 3 punten.

  Aankomende twee weken is FC Castricum vrij en moeten zij na die periode er weer staan, met de wedstrijd tegen IJmuiden, de nr2, op het programma hopen we dan ook dat er een paar geblesseerde weer hersteld zijn.
  Joop Bakker