• FC CASTRICUM HOUDT DE NUL

 • Foto:Paul van der Molen.

  Na afloop van de niet al te hoogstaande wedstrijd tussen FC Castricum en Jong Holland kreeg de verdediging van de Castricummers alle lof toegezwaaid door de Alkmaarders. Het was dan ook de eerste keer dit seizoen, dat de Castricummers geen tegendoelpunt kregen. Omdat de thuisclub zelf ook niet tot scoren kwam, betekende dat de eerste 0-0 in jaar, destijds thuis tegen AFC.
  Hoewel er sprake was van veel strijd, waren de kansen over en weer op een hand te tellen. Na een kwartier kwam Jong Holland bijna op voorsprong, toen de gevaarlijke Jari van der Meer een van de lat terugspringende bal in de rebound inkopte, maar Danny Burger voorkwam het zeker lijkend doelpunt. Tien minuten later was Jong Holland-doelman Kevin Vanblarcum alert bij een venijnig schot van Maarten van Duijvenvoorde.
  Daarmee zijn eigenlijk alle wapenfeiten van de eerste helft gemeld, want de strijd werd hoofdzakelijk op het middenveld gevoerd zonder dat er kansen werden gecreƫerd.
  De tweede helft toonde hetzelfde beeld: veel strijd, weinig kansen. Pas in de 85e minuut leek Jong Holland er alsnog met de overwinning vandoor te gaan, maar Jari van der Meer zag geen kans om vrij voor het doel te scoren.
  Jong Holland-trainer was niet tevreden met de uitslag. Jort van der Meulen daarentegen was blij, dat zijn elftal eindelijk weer eens zonder tegendoelpunt bleef. De FC Castricum-trainer/coach en het bestuur van de club zijn overeen gekomen, dat Jort na afloop van dit seizoen stopt als trainer van FC Castricum. Het ultieme doel zal zijn de club voor degradatie te behoeden. 

  De tegenstander van a.s. zaterdag, HBOK, staat nu nog 8 punten voor op de Castricummers, die bij winst dus op 5 punten komen met nog een inhaalwedstrijd (tegen AMVJ) tegoed.

  Theo Groentjes