• FC Castricum J09-3 - ODIN 59 JO9-6

  • Op 22 september mogen de spelers van FC Castricum JO9-3 bij dag en dauw naar Heemskerk afreizen voor een potje voetbal tegen ODIN 59. Ondanks wat gemopper bij de ouders (‘’goh, wat is het vroeg he’’) hebben de spelers van beide ploegen er zin in om de grasmat te betreden.

    In de eerste helft van de wedstrijd valt al snel het eerste doelpunt. Emil weet de spits af te bijten door de bal behendig tussen de palen van de Heemskerkers te schoppen. Binnen een minuut na de openingstreffer laat ook Jelle zijn trefzekerheid weer zien door de 0-2 binnen te schuiven. Achterin het veld zetten Nino en Sibbe de boel helemaal vast, en weten zo de gevaarlijke counteracties van Heemskerk te doorstaan. Na een keiharde uithaal van Thijs kaatst de bal via een tegenstander weer in het doel, en staat de stand vervolgens op 0-3. Ook de 0-4 (Jelle) en de 0-5 (Thom) worden nog in de eerste helft binnen geschoten.

    In het begin van de tweede helft lijkt Heemskerk zich dan toch weer te herpakken. Een storm van aanvallen van Odin zorgen ervoor dat er weer spanning in de wedstrijd komt, waarbij verdediger Nino met de nodige ingrepen laat zien wat hij waard is. Ook keeper Daan weet met een aantal mooie reddingen de bal uit het net te houden. Intussen houden Thijs en Suus via het midden de vaart erin en geven een aantal mooie voorzetten richting Thom en Emil. Thom weet de bal wel binnen het doel te krijgen, maar de keeper van Odin laat zien dat het zijnet stuk is en dit dus geen geldig doelpunt is. De spits van Odin weet vervolgens weer een aantal keer gevaarlijk door te breken, maar bereikt dankzij de uitstekende verdediging het doel niet. Nino moet geblesseerd het veld verlaten nadat hij de bal kneiterhard in zijn gezicht krijgt, Emil verliest zijn schoen in de strijd en Sibbe raakt geblesseerd na het nodige duw- en trekwerk. Ondanks toch nog een aantal mooie acties en inspanningen van de Heemskerkers valt de bal toch weer tussen de palen van de thuisploeg als Emil de 0-6 binnen trapt. Door een eigen doelpunt van FC Castricum verdwijnt de nul van het scorebord, maar dat zet voor Odin 59 geen zoden meer aan de dijk. Na nog een aantal mooie passes en voorzetten van Thijs en Suus, van waaruit nog drie doelpunten worden gemaakt (Jelle 1-7, Thom 1-8, Jelle 1-9), gaan de Castricummers weer met een ruime winst naar huis.