• FC CASTRICUM JO-12 RICHT WARE VELDSLAG AAN IN DE HEEMSKERKSE MODDER

 • Op een drassig veld waar zelfs de eenden hun zwembanden hadden moeten aantrekken, stonden onze helden klaar om de onbespeelbare uitdaging aan te gaan. Met een motivatie die zelfs de modder liet schrikken, begonnen ze aan de strijd, vastbesloten om als winnaars uit de modderpoel te komen.

  De eerste 15 minuten waren als een pingpongmatch op een trampoline, kansen vlogen over en weer als modderklodders op een stormachtige dag. Maar toen, uit het niets, als een zonnestraal die door de dikke wolken breekt, kwam de fraaie kopbal van Mats na een prachtige voorzet van voetbalkunstenaar Tobias. 0-1 voor onze helden! Na een korte time-out om de modderspatjes uit de ogen te vegen en waarin de scherpte werd aangescherpt door Coach Rogier, begonnen ze aan een ware slachtpartij. Als een kudde wilde buffels op stoom, walsten ze over het veld, met doelpunten die vielen als regendruppels tijdens een wolkbreuk.

  Mats met in totaal 3 doelpunten is de gangmaker, altijd klaar om het team op te peppen en de sfeer te verhogen met zijn aanstekelijke enthousiasme. Floris was in vorm vandaag, een echte spits met een neusje voor de goal en een instinctieve drang om te scoren. Dat deed hij maar liefst 3x vandaag. Tobias was ook vandaag weer onnavolgbaar door met zijn onvoorspelbare bewegingen de verdedigers in de war te brengen en 3 keer de keeper te passeren. David blinkt altijd uit in techniek en scherp tactisch inzicht, waardoor hij een waardevolle speler is voor het team en dat beloonde met een heerlijk doelpunt.  Max was als een bulldozer op het veld, vastberaden en onvermoeibaar, hij geeft nooit op en vecht als een ware strijder voor zijn team en scoorde en passant ook nog 2 goals. Florian heeft een kanon van een schot, met harde schoten die de doelwachters doen sidderen. Vandaag nam hij op die manier ook 3 doelpunten voor zijn rekening. Ze klinken als een lijst van helden uit een oud sprookje, maar ze waren hier en nu, en ze waren niet te stoppen met hun doelpunten. De één nog mooier dan de ander!

  Maar laten we vooral ook onze overige helden op het veld niet vergeten, zonder hen zou deze overwinning niet mogelijk geweest zijn. Net als de doelpuntenmakers elk met hun eigen unieke bijdrage aan het modderige meesterwerk.  Yuna was als een precisiehorloge op het veld, met haar vlijmscherpe passing die de verdediging openbreekt als een rijpe meloen en haar inzet nog bijna beloond zag met een doelpunt, Dex als een kalme oase in de chaos, zijn trucjes als bliksemschichten in de nacht. En laten we Marley niet vergeten, die als een trouwe soldaat vocht met volle inzet en een glimlach die zelfs de zwaarste modder deed opdrogen. En deze keer als sluitpost in het doel Seppe, als een laatste bastion van verdediging, met duikvluchten die zelfs de meest lenige kat jaloers zouden maken. Aanvallend net zo sterk als verdedigend, hij was als een complete speler vermomd als een keeper. 

  Na een epische strijd van modder, zweet en doelpunten, eindigden onze helden met een overweldigende overwinning van 2-15! Zelfs Odin, de god van de wijsheid en tovenarij, kon slechts met bewondering toekijken terwijl onze helden hun glorieuze triomf vierden. De Odin spelers zelf waren overigens strijdbaar, sportief en gaven niet op, dat mag ook gezegd worden!

  En zo eindigt het verslag van een wedstrijd die de geschiedenisboeken zal ingaan als een legendarisch gevecht tussen mens en natuur, tussen doorzettingsvermogen en modder, tussen winst en... nou ja, gewoon nog meer winst! En vieze kleren… dat ook helaas.