• FC CASTRICUM JO11-3 ONGESLAGEN KAMPIOEN

 • Donderdag 30 mei stond de laatste competitiewedstrijd op het programma en speelde de nummer 1, FC Castricum tegen de nummer 2 (BOL). Een echte finale want de winnaar zou kampioen worden.  Een wedstrijd die eigenlijk afgelopen zaterdag gepeeld had moeten worden maar vanwege de regen was hij helaas geschrapt. Hierdoor waren de zenuwen onder de spelers alleen maar verder opgelopen. Langs de lijn hadden zich inmiddels ook een hoop familie en vriendjes verzameld, wat deze dag tot een echte FINALE dag maakte.

  In de kleedkamer was de nervositeit onder de spelers goed te merken maar met een korte krachtige speech werd het team op scherp gezet en zorgde de hond van de coach, Guus (geluk), voor een welkome afleiding :-))

  Het eerste kwartier was FC Castricum zoekende om de bal bij de aanvallers te krijgen. We bleven met te veel spelers voor onze goal hangen om de gevreesde tegengoal te voorkomen. Hierdoor nam de druk alleen maar verder toe.

  Gelukkig ging de onzekerheid er langzaam af en kwamen we wat vaker bij de goal van BOL. Het was Jent die uiteindelijk het ijs wist te breken met een geweldig doelpunt voor FC Castricum 1-0! Een last viel van de spelers hun schouders af want FC Castricum ging weer met vertrouwen spelen.  De opbouw van achter verliep keurig via de zijkanten en op de juiste momenten kwamen Jent en Jerrel door het midden met een geweldige rushes. FC Castricum voerde de druk verder op en het was Lars die kort daarop koelbloedig de 2-0 maakte. Een comfortabele voorsprong maar de wedstrijd was nog lang.

  In de tweede helft kreeg Sebastiaan de bal in de loop mee en kwam hij oog in oog met de keeper van BOL. Met een hard schot in de linkerbovenhoek maakte hij de goal van zijn leven. Wat een feest! De bevrijdende 3-0 stond op het scorebord en daarmee kon het bijna niet meer misgaan.

  Uiteindelijk bleef de honger naar nog meer goals onverminderd groot. Jent soleerde weer eens door de defensie en maakte daarmee opzoek naar zijn tweede goal van de dag. Luuk keek nog eens een keer naar het scorebord en zag dat zijn naam ontbrak. Met 2 uitstekende goals bracht hij hier verandering in en vierde zijn doelpunten met wel zeer coole moves. Dit deed het publiek nog harder juichen. Nu wilde iedereen wel ‘even’ scoren waardoor BOL haar kans pakte om een knappe tegengoal te scoren.

  5-1 was de eindstand en FC Castricum JO11-3 werd dik verdiend… KAMPIOEN! Wat een avontuur was dit seizoen. Als nieuw team, met nul wedstrijdervaring, zijn we, met vallen en opstaan, ‘gewoon’ ongeslagen kampioen geworden! De spelers hebben dit seizoen hun positie in het veld gevonden en zijn allemaal enorm gegroeid. Hartelijke dank aan de trainers en ouders voor hun hulp hierbij. In het bijzonder wil ik Mignon, Tamara en Bob bedanken die mij achter de schermen enorm geholpen hebben met de begeleiding en het fluiten van de wedstrijden.

  Maar de echte toppers achter dit succes zijn natuurlijk de spelers van FC Castricum JO11-3! In het begin van het seizoen hadden we het zwaar. Dikke nederlagen volgden elkaar op maar kwamen jullie te boven. Er was niemand die zich te groot voor dit team voelde. Jullie bleven positief, maakten heel veel lol samen en hielpen elkaar om beter te worden. Als hecht team hebben jullie het samen geflikt.. WIJ ZIJN DE BESTE!!

  Ik ben mega trots op jullie, de Coach.