• FC CASTRICUM JO17-1 KAMPIOEN

 • Een erg winderige dinsdagavond 14 januari speelde FC Castricum 17-1 hun kampioenswedstrijd tegen Sporting Krommenie 17-2. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om kampioen te worden. Het team uit Castricum had de zaterdag ervoor gestreden tegen Limmen voor een ontzettend belangrijk puntje. Die niet met mooi voetbal hadden verdiend maar met vechtlust en door samenwerking van het team.

  Het team was goed voorbereidt voor de wedstrijd en waren anderhalf uur van tevoren aanwezig voor een geweldig uitleg van de coaches. Er werd een stevige warming-up gedaan. Het was erg lastig om goed te voetballen door de harde wind. De wedstrijd begon erg kalm FC Castricum begon erg sterk. De 1-0 viel in de 17e minuut een lange vrijetrap van Finn die werd erg kalm ingelopen door Nick. Zo kwam Castricum op een verdiende 1-0 voorsprong tot toen had Krommenie nog niet veel in te brengen. De 2-0 viel niet veel later toen Joris om het keepertje heen ging en de bal rustig tegen de touwen aan werkte.

  Het was rust een mooie stand van 2-0, maar de wedstrijd was nog niet gewonnen we moesten gefocust blijven. En dat gebeurde ook want na 4 minuten in de 2e helft scoorde Shane een mooie goal met mooi combinatie voetbal. Niet veel later scoorde Nick zijn 2e goal van de avond door een mooie actie vanaf rechts naar binnen gekomen en hem fraai afgemaakt. Krommenie ging wat terug doen en met een mooi afstand schot scoorde zij toch nog de 4-1. Vrije trap Castricum, Joris gaat hem nemen komt geweldig bij de 2e paal en Nick die doorloopt tikt hem erin voor de 5-1. De 6-1 viel uit een corner die goed gegeven werd door Shane perfect op t hoofd van Pieter voor de 6-1.

  Krommenie krijgt nog kansen en zelfs een penalty die gehouden werd door onze penaltykiller Jasper. De wedstrijd wordt gewonnen met 6-1 en het team uit Castricum is kampioen.

  Na afloop hadden we nog een gezellig feestje met zijn allen, maar we moeten goed gefocust blijven, want zaterdag staat er weer een belangrijke pot te wachten tegen FC Uitgeest die gewoon weer gewonnen moet worden.
  Jens Smit 17-1