• FC Castricum JO17-1– VSV JO17-2

 • Op zaterdag 2 november speelde we tegen VSV, een wedstrijd die we moesten winnen om onze plek bovenin te behouden. VSV is op papier een mindere tegenstander, die individueel goed bleek te zijn, maar als team minder was.

  We begonnen de wedstrijd niet fel genoeg en kwamen al vrij snel 0-1 achter door een counter over rechts. Door verkeerd instappen en slecht positie kiezen kon VSV scoren. Later in de wedstrijd kwamen we goed terug, door het combineren op het middenveld speelde Finn Joris vrij en kon hij 1 op 1 met de keeper, hij stiftte de bal mooi over de keeper heen in het doel. De stand was nu 1-1. Later in de eerste helft werkte de verdediging de bal niet goed weg, de tegenstander had de bal en er was veel ruimte op rechts,een middenvelder van VSV liep die ruimte in en werd niet gedekt, hierdoor ging hij 1 op 1 met de keeper Thijmen raakte hem nog maar dat was niet genoeg, 1-2 achter.

  We speelde een matige eerste helft, we stonden niet kort op middenveld waardoor ze de tijd kregen om weg te draaien en het was slordig in de aanval. In de rust was niemand tevreden, er moest meer beleving in. Shane kwam erin op linksbuiten, Nick ging naar de rechtsbuiten, Pieter ging in de spits en Jim schoof terug naar het middenveld.

  We begonnen goed in de tweede helft we kwamen als snel op 2-2 door een goede actie van Nick, hij kwam naar binnen en schoot vanaf de zestien de bal laag in de hoek. We gingen beter spelen en kregen meer balbezit, door het goed combineren in het midden kreeg Shane de bal op rechts en schoot hij de 3-2 binnen in de verre hoek, we maakten al snel daarna de 4-2, door het goede voetbal kwamen we er makkelijker doorheen. Shane kreeg de bal en schoot hem weer in de verre hoek, maar dit keer was het via de linkerkant, VSV kreeg rood en speelde met 10 man.

  We hebben hier geen gebruik van gemaakt, we werden slordiger en begonnen minder goed te voetballen. Door een steekbal door onze verdeling kon de aanvaller zo doorlopen met nog een medespeler. Onze verdediging liep niet mee, en de speler van VSV legde de bal af (wat eigenlijk wel buitenspel was) en scoorde de 4-3. In de laatste minuten verloren we de duels op het middenveld en kreeg de spits de bal in de zestien. Finn deed een tackle op de bal, maar de scheids vond het een penalty. VSV scoorde de penalty en het werd 4-4. In de laatste minuut kreeg Shane nog een grote kans, hij zag de bal niet aankomen, waardoor hij verkeerd stond. Hierdoor miste hij de kans.
  We hadden deze wedstrijd niet gelijk hoeven te spelen, we hebben de voorsprong te makkelijk weggegeven.
  Jim Koper