• FC Castricum JO8-1 bekert verder

  • Nadat de JO8-1 de poulefase van het bekertoernooi winnend had afgesloten, onder andere door een spectaculaire 7-9 zege bij ADO ’20 JO8-1, stond afgelopen woensdag de bekerkraker tussen FC Uitgeest JO8-1 en FC Castricum O8-1 op het programma. Beide teams staan op dit moment ruim bovenaan in de eigen hoofdklasse, dus het beloofde vooraf al een spannende wedstrijd te worden. En een spannende wedstrijd zou het ook gaan worden.

    In de eerste helft deden beide teams niets voor elkaar onder. FC Uitgeest bleek inderdaad over een zeer goed team te beschikken, met een paar fysiek sterke spelers. Al vrij snel kwam FC Uitgeest op een 1-0 voorsprong, iets wat de JO8-1 dit seizoen niet vaak overkomt. Het mooie van dit team is dat, naast het feit ze goed kunnen voetballen, alle spelers ook niet bij de pakken neer gaan zitten als ze een keer op achterstand komen. Met veel strijd, energie en wilskracht wist FC Castricum voor rust nog langszij te komen (doelpunt Vince).

    Na de rust én met wind mee, maakte FC Castricum uiteindelijk het verschil. Guus stond prima te keepen, de verdedigers Sem Nooij, Luc en Tom waren de aanvallers van FC Uitgeest de baas en gingen zich meer en meer met de aanval bemoeien. Voorin werden Sem Bakker, Keano, Dani en Vince dreigender en verschenen steeds vaker voor de keeper. Met 3 mooie aanvallen, beheerst afgerond door Dani (2x) en Vince, maakte de JO8-1 een einde aan de bekeraspiraties van FC Uitgeest (1-4). Dol van blijdschap vielen de spelers van JO8-1 elkaar in de armen.

    Guus, Sem Nooij, Luc, Tom, Sem Bakker, Keano, Vince, Dani, leiders Frank/Robin en trainer Kramer, van harte gefeliciteerd met deze knappe bekeroverwinning en we wachten in spanning af welke tegenstander er in de volgende ronde uit de koker komt rollen.