• FC Castricum JO8-1 bereikt kwartfinale beker

  • Nadat afgelopen zaterdag voor de competitie werd gespeeld tegen SRC JO8-1 (2-4 zege), moest FCC JO8-1 gisteren alweer afreizen naar Schagen. Dit keer stond de achtste finale van de beker op het programma, wederom tegen SRC.

    Aangezien Guus, Dani en Sem Nooij op vakantie waren, trad FCC JO8-1 aan met 3 invallers Bram, Mike en Miquel. Net als afgelopen zaterdag bleek SRC over een goede ploeg te beschikken, met name voorin liepen een paar goede voetballers. Gelukkig stond de verdediging met Luc, Sem Bakker en Tom erg goed én de ballen die er doorheen kwamen, waren een prooi voor de goed keepende Mike.

    Achterin bleek SRC, net als afgelopen zaterdag, redelijk kwetsbaar. FCC kreeg de nodige ruimte en het was Tom die daar goed van profiteerde door sneller te zijn dan de laatste verdediger en beheerst afrondde (0-1). FCC ging steeds beter spelen en voorin lieten de aanvallers Keano, Vince, Bram en Miquel mooie acties en combinaties zien.  Het was wachten op de 0-2 en die viel uiteindelijk ook. Luc schoot van afstand de 0-2 ruststand tegen de touwen.

    Ook na de rust had FCC het betere van het spel en de overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar. Door twee goede goals van Miquel en Vince werd de eindstand bepaald op 0-4. Al met al een prima overwinning op een leuke en sportieve tegenstander. De jongens van trainer Kramer en leiders Robin en Frank kunnen zich dus op gaan maken voor de kwartfinale (tegenstander en datum zijn nog niet bekend). Maar wat het resultaat ook zal zijn, alle supporters zijn nu al hartstikke trots op dit mooie bekeravontuur.