• FC Castricum JO8-2 - ADO'20 JO8-5

 • JO8-2 pakt dikke winst tegen ADO’20
  Deze week was het tijd voor revanche voor de dikke nederlaag die vorige week in Haarlem werd geleden. En hoe! Een waar spektakelstuk werd er deze zaterdag door JO8-2 geleverd tegen ADO’20 JO8-5.
  De weersomstandigheden waren verre van ideaal. De thermometer gaf 7 graden aan en naar aanloop van de wedstrijd was er flink wat water gevallen. Dit in combinatie met een flinke wind was het niet echt aangenaam op en naast het veld. Gaandeweg de wedstrijd is het redelijk droog gebleven maar het veld had redelijk te lijden onder de regenval.
  De ziekenboeg was helaas gevuld met Mohammad en Ariyam. Max was gelukkig weer terug en hij maakte zijn rentree als keeper. Na de (on)nodige wisselingen van speelvelden werd er rond de klok van 09.00 uur afgetrapt door FC Castricum.
  Al vroeg in de wedstrijd bleek dat FC Castricum de bovenliggende partij was, en dit resulteerde in een snel doelpunt door Louie. Finn wist de bal af te pakken op het middenveld, en na goed samenspel was het Louie die uitbrak en koelbloedig afrondde. Een heerlijk start van de zaterdagochtend! Niet snel hierna werd de score verdubbeld. Na een achterbal van ADO’20 was het Louie die hun defensie flink onder druk zette. Dat de Heemskerkers hier geen raad mee wisten bleek uit het eigen doelpunt wat hieruit volgde. Louie wist van geen ophouden en vlak hierna produceerde hij zijn tweede goal van de ochtend: 3-0.
  FC Castricum overheerste enorm in deze fase van de wedstrijd en de score liep verder op. De 4-0 kwam op naam van Finn. Bij zijn schot op doel wist de keeper niet overtuigend in te grijpen en al grabbelend verdween de bal over de doellijn. Finn had de smaak te pakken en nam ook de 5-0 voor zijn rekening. Na goed voorbereidend werk van Bram was het Finn die met een hard schot de keeper wist te verschalken.
  Vlak voor het verstrijken van de eerste helft was het Max die met een briljante redding de nul op het scorebord wist te houden. Nagenoeg iedereen telde het tegendoelpunt al, maar Max had een fantastische reflex in huis en zodoende gingen we met een 5-0 voorsprong de rust in.
  Even snel een glas limonade op het veld en om maar niet te veel af te koelen mocht ADO’20 alweer snel aftrappen voor de tweede helft. Duncan had de keeperstrui overgenomen van Max en was de tweede helft de sluitpost.
  Het spelbeeld van de eerste helft werd in de tweede helft gewoon doorgezet. Ook nu was FC Castricum weer de bovenliggende partij. Dat het vandaag Louie zijn dag was bleek wel uit het feit dat hij de 6-0 ook op zijn naam zetten. Zijn schot werd van richting veranderd waardoor de keeper op het verkeerde been stond en dus kansloos was op deze inzet.
  ADO’20 deelde een aantal speldenprikjes uit, en bij een reële kans op een tegentreffer was Duncan een prima sta-in-de-weg. Met een fantastische redding met de voet wist hij de nagenoeg zekere tegentreffer te voorkomen.
  Bij de 7-0 en de 8-0 was het wederom Louie die de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ mocht zetten. Door prima teamwork werd er vanuit een gesloten defensie gespeeld en middels twee uitbraken kon Louie zijn snelheid etaleren. Bij beide doelpunten stak hij het halve veld over om vervolgens als een ware Ronaldo af te ronden en de goals te vieren.
  Na de 8-0 verslapte de concentratie bij FC Castricum, en in deze fase was het ADO’20 die de overhand nam. Drie tegendoelpunten waren het gevolg. Maar FC Castricum vond drie tegendoelpunten wel genoeg en nam de overhand weer terug. Via een schot in de lange hoek was het Max die de 9-3 binnenschoot. Louie zorgde voor het slotakkoord en voor dubbele cijfers op het scorebord. In een identieke situatie als bij de 7-0 en 8-0 wist hij ook de 10-3 op zijn naam te zetten.
  De afsluitende penaltyreeks leverde ook een aantal overtuigende doelpunten op. Een puike prestatie van JO8-2 die oprecht trots op zichzelf mogen zijn. Alle aanwijzingen werden ter harte genomen en goed opgevolgd. Het gevolg was een prima teamprestatie en een klinkende overwinning.
  Nu heerlijk nagenieten van deze mooie overwinning, en volgende week staat een vroege uitwedstrijd tegen SVA op Sportpark SVA in Assendelft op het programma. De aftrap zal daar om 08.30 uur zijn.