• FC Castricum JO8-2 - FC Uitgeest JO8-4

 • JO8-2 verliest met geflatteerde cijfers van Uitgeest

  Een stralende en rustige ochtend op Sportpark Noord-End. Tijdens het inhaalweekend stond voor JO8-2 een thuiswedstrijd ’s morgens om 9 uur op veld 2 op het programma. De overige velden lagen er verlaten bij.
  De tegenstander van vandaag was een bekende. FC Uitgeest JO8-4 troffen we namelijk al eerder in één van de oefenwedstrijden. Destijds werd er met 2-4 verloren. Vandaag was er goede hoop op een beter resultaat.

  De eerste helft werd afgetrapt met Ariyam aan Castricumse zijde als doelman. Sietse was afwezig in verband met griep. Gelukkig was Max weer hersteld van een longontsteking, waardoor we vandaag met 2 wissels speelden. Er ontspon zich een gelijk opgaande strijd in de eerste helft. Hierom was het teleurstellend om gaandeweg de eerste helft op achterstand te komen. Deze achterstand werd helaas ook nog verdubbeld, maar de kanjers van JO8-2 laten zich niet snel uit het veld slaan. Ze toonden zich veerkrachtig door vlak voor rust de aansluitingstreffer te maken. Na een mooie dribbel van Louie was het Mohammad die met een goal via de binnenkant van de paal voor de 1-2 zorgde.
  In de rust werden alle puntjes weer op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet. Max nam de rol van keeper over van Ariyam, en vol goede moed stond FC Castricum alweer klaar voor de aftrap.

  Vlak na rust was het Bram die de welverdiende gelijkmaker op het scorebord zette: 2-2. Met zicht op een mooi resultaat werd aangezet voor een derde treffer. Maar waar een voorsprong wellicht op z’n plek was geweest verslapte alle aandacht binnen het hele team en binnen no-time moest Max maar liefst vijf keer de bal uit het netje vissen. Ondanks de 2-7 achterstand gaven de jongens en meid van JO8-2 zeker nog niet op. Met een schuiver onder de keeper door scoorde Mohammad zijn tweede van de dag en de 3-7. Castricum had er nog geen genoeg van en was in die fase van de wedstrijd de betere ploeg. Dit leverde nog een doelpunt op. Louie prikte de 4-7 erin. Met een puntertje in de lange hoek wist hij de keeper te verschalken. Er volgde nog een aantal kansen op meer doelpunten, maar het eindsignaal klonk.
  Het goede gevoel van het goede spel aan het einde van de tweede helft werd meegenomen in de afsluitende penaltyreeks. Deze werd dan ook overtuigend gewonnen en dit werd gevierd door de spelers alsof ze de Champions League hadden gewonnen.
  Volgend weekend heeft JO8-2 even rust, want de eerstvolgende wedstrijd staat voor zaterdag 9 maart op het programma. Dan spelen we een uitwedstrijd tegen het Haarlemse DSS. De aftrap is dan om 11.45 uur.