• FC Castricum JO8-2 Klaas Peijs toernooi

 • Puntloos Klaas Peijs Toernooi voor JO8-2

  De week in aanloop naar het Klaas Peijs Toernooi was voor JO8-2 een zeer drukke week. Naast de gebruikelijke training op maandag moest er woensdag gespeeld worden tegen vv Limmen. En daags voor het toernooi stond de laatste competitiewedstrijd tegen HSV op het programma. Tijdens de wedstrijden in aanloop naar het toernooi werd er uitstekend gepresteerd. Echter tijdens het thuistoernooi was er weinig succes voor JO8-2. De vermoeidheid in combinatie met een zeer pittige poule-indeling leidde tot een puntloos toernooi.

  Om 13.30 uur werd er afgetrapt tegen Vitesse ’22 JO8-1, waar een behoorlijk aantal bekenden in de gelederen rondliepen. Dat FC Castricum niet helemaal bij de les was bleek wel uit het snelle eerste tegendoelpunt. Vervolgens liepen het aantal tegendoelpunten behoorlijk rap op. In totaal moest keeper Sietse vijf keer een tegendoelpunt dulden. Dat FC Castricum echt niet kansloos was bleek naarmate de wedstrijd richting het einde liep. In deze fase pakte JO8-2 de overhand en was het Louie die een doelpunt maakte. Zijn mooie schot in de lange hoek was onhoudbaar. Ariyam wist ook tot scoren te komen. Op het middenveld pikte hij de bal op en stoomde door richting het doel van Vitesse, waar hij de 2-5 binnenschoot. Jammer genoeg werd er op dat moment afgefloten, want er zat nog meer in.

  Na een kleine pauze was Meervogels JO8-1 de tegenstander. Helaas stond er wederom een snelle achterstand op het scorebord. Maar Louie wist de aansluitingstreffer te produceren. Hij pikte een uittrap van de keeper van Meervogels op en rondde doeltreffend af. Max wist als keeper een aantal zeer sterke reddingen te verrichten, maar ondanks zijn goede werk moest hij na de 2-1 toch nog drie keer de bal uit het net vissen. Het zat FC Castricum in deze wedstrijd niet echt mee. Een aantal keer werd namelijk de paal en lat geraakt. Met een beetje meer geluk had er meer ingezeten, maar nu moest er genoegen genomen worden met een 5-1 nederlaag.

  Na wederom een kleine pauze stond de wedstrijd tegen FC Castricum JO8-1 op het programma. Daar waar er normaal gesproken samen wordt gespeeld op de trainingen waren JO8-2 en JO8-1 nu elkaars tegenstander. Ondanks het 2-0 verlies was JO8-2 de morele winnaar van deze wedstrijd. Op voorhand, en na twee verliespartijen, hadden de spelers van JO8-2 weinig vertrouwen in een goede afloop. Maar de schouders werden er onder gezet, en het verschil tussen JO8-2 en JO8-1 was minder groot dan menigeen op voorhand had verwacht. Een groot compliment in deze wedstrijd voor alle spelertjes van JO8-2!

  De afsluitende wedstrijd van het Klaas Peijs Toernooi was tegen het Koninklijke HFC JO8-4 team van Barbara Barend. De ‘man of the match’ was keeper Duncan. Door een aantal briljante en achteloze reddingen bleef de schade beperkt bij een 4-0 nederlaag. In deze wedstrijd wist FC Castricum zelf ook een aantal goede kansen te creëren, maar na drie verliespartijen was de geest wel een beetje uit de fles. De vermoeidheid had de overhand genomen en iedereen snakte naar het einde.

  In een pitte poule werden helaas alle vier de wedstrijden verloren, maar desondanks kan JO8-2 trots op zichzelf zijn. De meeste ploegen waren een maatje te groot, maar de ontwikkeling van het team en de spelers blijft goed doorgroeien. Bij de prijsuitreiking werd dan ook vol trots de bijhorende trofee in ontvangst genomen.

  Aanstaande donderdag 30 mei speelt FC Castricum JO8-2 het FC Uitgeest Jeugdtoernooi. Hierbij wordt 7 tegen 7 gespeeld. Aanvang in Uitgeest is om 09.00 uur.