• FC Castricum JO8-2 - Limmen JO8-3

• JO8-2 wint met dubbele cijfers van Limmen

De derde en laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie eindigde afgelopen zaterdag in een waar doelpuntenfestijn. Nadat vorige week wind, regen en kou werden getrotseerd moest ditmaal aangetreden worden bij een temperatuur onder het vriespunt. Met mutsen op en handschoenen aan werd onder bezielende leiding van Nika de warming-up gedaan. Het zonnetje begon gaandeweg de warming-up steeds meer te stralen en het veld lag er prima bij. Ondanks de kou dus prima omstandigheden voor het spelen van de derby tegen vv Limmen JO8-3.

Met Yuna onder de lat werd er afgetrapt voor de eerste helft. Al snel kon je zien dat er tegen deze tegenstander wel iets te halen viel. Maar helaas viel het eerste doelpunt aan de andere kant en Limmen kwam op een 1-0 voorsprong. Met het dikke verlies van vorige week in het achterhoofd baalde iedereen flink, maar ondanks de vroege achterstand lieten de spelers van Castricum zich zeker niet van de wijs brengen. Iedereen herpakte zichzelf en er werd koers gezet naar de gelijkmaker. Het veldspel vertoonde behoorlijke progressie ten opzichte van de vorige weken, en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Halverwege de eerste helft is er altijd een kleine pauze, en deze pauze werd door de enthousiaste leiders Monique, Mariëlle en Wendy aangegrepen om de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ te zetten.
    Vlak na de pauze viel de dik verdiende gelijkmaker. Het was Louie die de treffer voor zijn rekening nam. Het vervolg van de eerste helft zette Louie volledig naar zijn hand. Door een raszuivere hattrick wist hij Castricum voor rust op een 3-1 voorsprong te zetten. Vanuit een prima organisatie waarin iedereen een belangrijk aandeel had mocht Louie dus de kroon op het werk zetten.

Met een heerlijk gevoel werd de kleedkamer opgezocht voor een beker limonade en werd de eerste helft samen met de trainer doorgenomen. Met het terugkijken naar de eerste helft werd gelijk ook besproken wat er nog beter kon in de tweede helft. Vol goede moed om vandaag de overwinning binnen te slepen werd er gestart aan de tweede helft.
    Sietze stond de tweede helft op doel, en eerlijk gezegd heeft hij niet overdreven veel te doen gehad. Want de spelers van Castricum maakte er de tweede helft een waar spektakel van met maar liefst zeven doelpunten namens de thuisploeg. De score in de tweede helft werd geopend door Ariyam en ieder doelpunt die hij op zijn naam zet wordt zo ontzettend enthousiast gevierd alsof hij het winnende doelpunt maakt tijdens de WK finale in een volgepakt stadion.

De voorgaande wedstrijden was ze al een paar keer vlakbij een doelpunt. En deze week was het dan zover. Yuna, de enige dame aan Castricumse zijde, maakte de 5-1. Bram wist zaterdag ook het net te vinden. Na een mooie solo wist hij de keeper in de korte hoek te verschalken: 6-1. De 7-1 kwam op naam van Mohammad. Met een droge schuiver van hem onder de keeper door kroop de score al aardig richting de dubbele cijfers. Ook Max deed een duid in het zakje door de 8-1 achter de keeper te schieten. Na een goed assist van Yuna was het wederom Ariyam die wist te scoren. Hij kwam alleen op de keeper af en rondde koel af wat alweer de 9-1 betekende.

Iedereen van Castricum was erop gebrand om met dubbele cijfers te winnen van Limmen. Dus de focus van alle spelers lag op het maken van een doelpunt. Het eerstvolgende doelpunt viel echter aan de andere kant. Dat Limmen niet geheel kansloos was bleek uit één van de spaarzame uitbraken waaruit zij hun tweede doelpunt van de ochtend maakte.
    Dat uiteindelijk toch het tiende doelpunt op het scorebord kwam was grotendeels te danken aan Duncan. Na een prima actie van hem werd de aanval overgenomen door Ariyam en hij blies met zijn derde treffer van de ochtend het slotakkoord.
    De twee FC Castricum spelers die vandaag niet tot scoren kwamen waren Finn en Sietze. Maar ook zij hadden hun aandeel in de overwinning. Finn als slot op de deur in de verdediging en Sietze met een aantal reddingen uit de spaarzame aanvallen van Limmen.
    Deze klinkende 10-2 overwinning werd met limonade en chips gevierd in de kantine, en was gelijk een mooie generale repetitie voor de competitie die aankomende zaterdag start met een thuiswedstrijd tegen FC Uitgeest JO8-4.
    Zaterdag 26 januari, FC Castricum JO8-2 - FC Uitgeest JO8-4, Sportpark Noord End, aanvang 09.00 uur. Zorg dat je erbij bent!