• FC Castricum JO8-2 - Saenden JO8-1

 • Duel JO8-2 tegen Saenden kent twee gezichten
  Het inhaalduel tegen Saenden JO8-1 uit Wormerveer kende afgelopen woensdag twee gezichten. De eerste helft waren beide ploegen gewaagd aan elkaar. De tweede helft daarentegen viel ruim in het voordeel uit van de gasten.

  In verband met vakantie ontbraken Bram, Sietse en Ariyam vandaag. Yuna was de eerste helft keeper en onder zomerse omstandigheden, lekker temperatuurtje en half bewolkt, ging de eerste helft van start.
  Gedurende de eerste helft ontspon zich een interessant duel. Hierbij hadden de gasten uit Wormerveer licht de overhand, maar Castricum wist er een aantal keer goed uit te komen.
  Hiernaast stonden Max, Mohammad, Duncan, Louie en Finn lekker te verdedigen. Yuna hield er een paar mooie ballen uit en zodoende hield zij haar doel schoon en bereikten we met de brilstand de rust.
  Tijdens de rust trok Finn het keepersshirt aan, de limonade vond gretig aftrek en er werden nog een paar kleine zaken benoemd om te verbeteren in de tweede helft.

  In het begin van de tweede helft sloeg het weer om. Donkere wolken pakten zich samen en het zag er dreigend uit. Gelukkig viel er maar een klein buitje. Dit ging wel gepaard met een aantal flinke windstoten. Tijdens een van deze windstoten werd zelfs het doel van de tegenstander omver geblazen, waardoor de keeper min of meer gevangen zat in zijn eigen doel. Geluk bij een ongeluk belande het doel niet op hem.
  Het omwaaien van het doel was voor FC Castricum het hoogtepunt van de tweede helft. In deze helft werd er namelijk geen pepernoot geraakt. Het niveau daalde naar het niveau van een voetbalwedstrijd tijdens een subtropische zomeravond. Uiteindelijk moest Finn de bal vier keer uit het netje vissen. Ondanks verwoede pogingen van de begeleiders om iedereen scherp te houden was dit verspilde energie. De concentratie was aan alle kanten verdwenen en de tegenstander stapte met een verdiende overwinning van het veld.

  De afsluitende strafschoppenserie eindigde, mede door toedoen van een aantal goede reddingen van Finn, gelukkig nog positief. Hierdoor ging iedereen evengoed lachend richting de kleedkamer. Na afloop even lekker douchen en de verliespartij was alweer snel vergeten.
  Zaterdag 11 mei staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma. De tegenstander zal dan het Beverwijkse DEM JO8-7 zijn. Aanvangstijdstip is 10.15 uur op het sportpark van DEM in Beverwijk. Zorg dat je erbij bent!