• FC Castricum JO8-2 - Sporting Krommenie JO8-5

 • JO8-2 wint doelpuntrijk duel tegen Sporting Krommenie

  Deze ochtend werd het een waar doelpuntenfestijn in de wedstrijd tegen Sporting Krommenie JO8-5. De grijze en grauwe ochtend werd opgesierd met maar liefst twaalf doelpunten.

  Met Duncan als sluitpost in de eerste helft pakte FC Castricum gelijk de overhand en in het begin van de wedstrijd kwamen we op voorsprong, en deze voorsprong werd tot het laatste fluitsignaal niet meer uit handen gegeven. Een spat zuivere hattrick van Bram zorgde zelfs voor een 3-0 voorsprong.
  Het eerste doelpunt was een houdbaar schot, maar de keeper van Sporting Krommenie liet de bal tussen de benen door glippen. De tweede goal was een schot die via de binnenkant van de paal in de verre hoek binnen plofte. De derde van Bram was nagenoeg identiek aan zijn tweede. Dit keer wist Bram de bal af te pakken en zijn schot hierna was wederom in de verre hoek, en ook nu ging de bal via de binnenkant van de paal in het doel.

  Na deze prettige opening van de wedstrijd was het de beurt aan de gasten uit Krommenie. Uit een corner wisten ze op 3-1 te komen, en gelijk hierna wisten zij de 3-2 te scoren. Maar vlak voor de rustpauze was het Ariyam die met een hoog schot in de hoek FC Castricum op een 4-2 voorsprong zette.
  Tijdens de rust nam Mohammad de rol van keeper van Duncan over. In de tweede helft was het net als in de eerste helft FC Castricum die als eerste scoorde. Via een snelle uitbraak van Louie bracht hij zichzelf in stelling, en via een hard, hoog en onhoudbaar schot werd het 5-2. Het spel ging de gehele wedstrijd behoorlijk op en neer, met kansen over en weer.

  Nu was het Sporting Krommenie weer die wist te scoren; 5-3. Vervolgens was het Bram die zijn vierde van de ochtend maakte. Zijn schot van afstand vloog door een woud van spelers. De keeper zag hierdoor de bal te laat en zodoende was hij kansloos; 6-3. Na de 6-3 werd het een beetje rommelig aan de zijde van Castricum. Sporting Krommenie profiteerde hiervan. De 6-4 volgde snel, en ze wisten ook een penalty te verzilveren na een handsbal in het strafschopgebied; 6-5.

  Bram kroonde zich tot ‘man of the match’ door het slotakkoord op zijn naam te zetten en de definitieve genadeklap aan Sporting Krommenie toe te dienen, waarbij de 7-5 overwinning een feit was.
  Onder toeziend oog van de jeugdtrainers kon geconstateerd worden dat er een hele mooie teamprestatie was neergezet. Naast de zeer grote spelvreugde ontwikkelt iedereen zich ook erg goed, dus deze overwinning was meer dan verdient.

  Volgende week een uitwedstrijd voor FC Castricum JO8-2. Bij Onze Gazellen in Haarlem zal de aftrap al om 08.30 uur zijn.