• FC Castricum JO8-2 - Vitesse ’22 JO8-4

 • Afgelopen zaterdag speelde JO8-2 haar tweede oefenwedstrijd. Aangezien het officieel nog winterstop is zijn dit soort weekenden ideaal om ervaring op te doen in het spelen van wedstrijden. Ondanks de kou en regen stonden Yuna, Mohammad, Bram, Ariyam, Louie, Duncan, Sietze, Max en Finn te trappelen van ongeduld om na de kerstvakantie weer lekker te voetballen.
  De tegenstander was Vitesse ’22 JO8-4. Voor sommigen onder ons is deze ‘stadsderby’ de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Dat deze rivaliteit voor de jonge voetballers minder van toepassing is moge duidelijk zijn.

  De eerste helft verliep niet geheel vlekkeloos. De tegenstander was figuurlijk een maatje te groot en had overduidelijk al veel meer ervaring in het spelen van wedstrijden. Ondanks verwoede pogingen om de schade enigszins te beperken lukte dit niet helemaal. Louie zorgde voor de eretreffer door in een woud van spelers onhoudbaar en succesvol uit te halen. Mohammad had een aantal goede reddingen en iedereen was vol enthousiasme en aan de inzet lag het zeker niet. Maar helaas werd met een 6-1 achterstand de kleedkamer opgezocht voor een beker limonade.

  Tijdens de rust werd er goed overlegd met elkaar en met de trainer, en kwamen de spelers zelf met oplossingen hoe ze het de tweede helft beter konden doen. Dus vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Het overleg wierp zijn vruchten af want de tweede helft liep een stuk beter dan de eerste helft. Een extra doelpunt zat er, ondanks verwoede pogingen, niet in voor FC Castricum en er moest genoegen genomen worden met een 8-1 nederlaag.
  Na afloop nam iedereen nog een penalty en het verlies was alweer snel vergeten.
  Aanstaande zaterdag staat er weer een mooi oefenduel op het programma. Dan wordt er om 10.00 uur aangetreden tegen vv Limmen JO8-3.