• FC CASTRICUM JO9-1 LEGT ONGESLAGEN KAMPIOEN ODIN'59 IN DE LUREN…

  • Op een zonovergoten sportpark Noord-End mocht FC Castricum J09-1 vandaag aantreden tegen ODIN ’59. ODIN ’59 is een voetbalvereniging uit Heemskerk die met het eerste team uitkomt in de derde divisie van het zaterdagamateurvoetbal. Opgericht in 1959 is ODIN ’59 in de loop van de tijd uitgegroeid tot een van de grootste zaterdagclubs (62 teams/980 leden) in de regio. En juist vandaag mochten enkele jeugdige talenten van teammanager Ahmet Aydogan het opnemen tegen die van ons allerliefste FCC.  Het publiek was in grote getalen aanwezig om niks van deze regionale topper te missen. Ruim voor de klok van 09:00 stonden de mensen rijen dik langs het kunstgrasveld. ODIN’59 was natuurlijk de kampioen…en daar wilden wij maar wat graag van winnen. Genoeg ingrediënten dus vooraf voor een mooie pot voetbal.  

    De op het oog kleinere spelers van ODIN bleken erg bedreven in de behandeling van de bal. De scharen, overstapjes en ‘Cruijff-turns’ waren mooi, maar verre van effectief. Midas ( die het FC KIP-virus zwaar te pakken heeft) toonde hoe scoren ook zonder trucjes kan. Gewoon opstomen van achter naar voren, bal goed leggen, mikken en scoren. BAMMMM 1-0. Na het echec van vorige week een heerlijke start voor FCC. Het publiek was amper bijgekomen of de 1-1 lag aan de andere kant in het mandje. Vlak voor de rust was daar Sam die de 2-1 tegen de touwen ramde. 2-1 voor met de rust. Tussen het limonade drinken en het omkleden van de keepers door werden de spreekwoordelijke puntjes op de I gezet door het technische duo van de JO9-1. Wind in de rug en gaan met die banaan..  

    De tweede helft was een opeenstapeling van kansen, mooie aanvallen, tackles, doelpunten en zoals ze dat in Duitsland zo mooi kunnen zeggen ‘Teamgeist’.  Volgens de informatie in de app ging het een beetje zoals dit: 09.22 sorry 2-2. 09:30 superdoelpunt Amber 3-2. 09:31 3-3. 09:34 3-4. 09:34 spannend potje vandaag. 09:41 4-4. 09:45 5-4 eindstand. Winst!