• FC CASTRICUM JO9-1 VERLIEST VAN ZICHZELF EN LEERT HARDE LES

 • Op een zonovergoten sportpark Noord-End mocht FC Castricum J09-1 vandaag aantreden Kolping Boys. Na de galavoorstelling de week ervoor tegen VIOS Warmenhuizen waren de verwachtingen van het publiek en de coaches groot. Het liep helaas was anders.

  We begonnen de wedstrijd, net als vorige week, in een 2-1-2 opstelling van 2 verdedigers, 1 middenvelder en 2 spitsen om alvast de wennen aan vaste posities in het elftal. Het doel hierachter is om meer voetbal, plezier en spelvreugde in het elftal te krijgen en klaar te zijn voor de volgende stappen in de voetbalcarrières van onze toppers. Dat was even wennen voor Ruben, Jesse en Bas. Die nog zoekende waren waar te staan en te lopen. Met wat aanwijzingen van Rene en Jeroen werd het iets duidelijker.

  Nadat scheidsrechter Kool - die vandaag op geen een fout te betrappen was - floot voor het begin van de wedstrijd, werden er eerst nog handen geschud met de tegenstander. Respect voor elkaar en de tegenstander. Een onderwerp wat helaas vandaag de rode draad bleek te zijn.

  Waar het vorige week nog zo goed ging met het positiespel, het werken en positief zijn naar elkaar en voor elkaar was dat nu ver te zoeken. Als coaches zijn wij natuurlijk erg gretig en verwachten misschien in sommige gevallen wel gewoon te veel (nog). MAAR wat wij wel belangrijk vinden is het respect naar elkaar toe, op tijd komen en NOOIT de kopjes laten hangen als je teamgenoot een bal door laat of mist voor open doel. Dat zijn zaken waarop wij wekelijks met elkaar hameren, zaken die wij belangrijk vinden. Je kan altijd een keer niet je dag hebben of niet lekker in je vel zitten. Jullie kunnen in dit geval het beter vooraf aangegeven zodat Rene en Jeroen er rekening mee kunnen houden. Ook wij staan op een vrije zaterdag langs te lijn om jullie de beste begeleiding te geven.

  Over de wedstrijd zelf kunnen wij kort en krachtig zijn: het werd 1-6 voor Kolping Boys. Werd FC Castricum dan weggespeeld of overklast? Nee, verre van dat. We gaven de doelpunten zelf allemaal weg en verloren van onszelf. Was er dan niks positief te melden. Zeker wel. Dat was het doelpunt van Amber die een bal van bijna 16 meter stijf in de winkelhaak wist te rammen. Doelpunt van het jaar riepen de toeschouwers in koor. Deze week weer lekker trainen en op naar de eerstvolgende wedstrijd in de competitie. Dat zal op 2 maart uit tegen FC Uitgeest zijn.

  Sportieve groet.